YemekNevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kayseri mutfağının en meşhur lezzetlerinden birisi olan nevzine tatlısı tarifi, tahin ve pekmezin bir araya gelmesiyle oluşan şahane bir lezzet. Peki, nevzine tatlısı nasıl yapılır? Kolayca hazırlanan ve lezzeti enfes olan nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzet düşkünlerinin çok seveceği nevzine tatlısı tarifi, Kayseri yöresine ait bir lezzet. İşte, nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

NEVZİNE TATLISI TARİFİ

Nevzine tatlısı malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez

Üzeri için:

  • Antep fıstığı
  • Dondurma

NEVZİNE TATLISI YAPILIŞI

  • İlk olarak tatlınızın şerbeti için suyu ve şekerini karıştırıp kaynatın.
  • Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Hamuru için yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, tahin, sirke ve kabartma tozunu geniş bir kaba alıp mikserle karıştırın.
  • Ardından un ve çekilmiş cevizi ilave edip hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurunuz hazır olunca tepsiye eşit şekilde yayın.
  • Daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet soğuyunca pekmezi de ekleyip karıştırın.
  • Soğuk olan şerbeti sıcak hamurun üzerine döküp birkaç saat dinlendirin.
  • Dilerseniz üzerine file Antep fıstığı ve dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.