YemekOrijinal tarif: İmam bayıldı tarifi

Orijinal tarif: İmam bayıldı tarifi

Paylaş
Orijinal tarif: İmam bayıldı tarifi

İlgiyle izlenen yemek programı MasterChef Türkiye'de imam bayıldı yapıldı. Peki imam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi arıyor ya da imam bayıldı yapılışı hakkında bilgi mi akmak istiyorsunuz? İmam bayıldı tarifi haberimizde.

Sevilen program MasterChef'in yayınlanan yeni bölümünde mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeği imam bayıldı yapıldı. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır? İşte imam bayıldı tarifi ve malzemeleri.

Haberin Devamı

İmam bayıldı tarifi

İmam bayıldı malzemeleri

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 6-7 diş kuru sarımsak
  • 2-3 adet yeşilbiber
  • 2 su bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

İmam bayıldı yapılışı:

Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.

Sarımsaklar soyulur.

Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.

Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.

Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.

Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.

Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.

Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun..