YemekOsmanlı saray kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Osmanlı saray kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
Osmanlı saray kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Osmanlı saray kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Osmanlı saray kebabı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette Osmanlı saray kebabı tarifi araştırıyor. Peki, Osmanlı saray kebabı nasıl yapılır? Etin lezzetini doya doya alacağınız Osmanlı saray kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
05 Temmuz 2023 , Çarşamba 00:29
Osmanlı mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden birisi de saray kebabı tarifi. Peki, Osmanlı saray kebabı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Osmanlı saray kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
OSMANLI SARAY KEBABI TARİFİ
Osmanlı saray kebabı malzemeler
- 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- 5 adet lavaş
Üzeri için;
- Yoğurt
Et marinasyonu için;
- 1 adet soğan suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet defne yaprağı
- Birkaç dal taze kekik
- (Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)
SARAY KEBABI YAPILIŞI
- Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
- Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)
- Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
- Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
- Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
- Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
- Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
- 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
- Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.
BUNLARI DA OKUYUN