Paçanga böreği nasıl yapılır? MasterChef paçanga böreği tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası
TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar tadına doyum olmayan paçanga böreği tarifi yaptılar. Ekran başında izleyen seyirciler ise paçanga böreği tarifi araştırmaya başladı. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır? Nefis lezzetiyle paçanga böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz paçanga böreği tarifi, hep hızlıca yapabileceğiniz hem de tadına doyamayacağınız bir lezzet. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız paçanga böreği tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Paçanga böreği malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet domates
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gram doğranmış pastırma
Kızartmak için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI
İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz ama ben 1-2 dakika önceden pişirmeyi tercih ediyorum. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır.
Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır.