YemekMasterChef usulü patates sufle tarifi (Tarif, malzemeler, püf noktaları)

MasterChef usulü patates sufle tarifi (Tarif, malzemeler, püf noktaları)

Paylaş
MasterChef usulü patates sufle tarifi (Tarif, malzemeler, püf noktaları)

Patatesin de suflesi olur mu demeyin. Şef Mehmet Yalçınkaya, vardır diyor ve hatta Posta Gazetesi okurları için en ideal tarifi de veriyor. İçine eklenen peynirlerle ve mısı cipsi ile patates sufle bambaşka bir lezzet alıyor. Patates sufle nasıl yapılır? Patates sufle tarifi, malzemeleri, püf noktaları haberimizde...

Lezzetli ve basit bir tarif arıyorsanız, patates sufle hem et yemeklerinizin hem de balığın yanına çok yakışacak! Üstelik tarif, MasterChef Jüri Üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya'dan! Bu patates suflede, klasik tariflerden farklı olarak mısır cipsi ve cheddar peyniri kullanacağız. Daha az yumurtanın ve 

Haberin Devamı

Sufle denince genellikle akla çikolatalı veya peynirli sufleler gelse de patates ve yerelması gibi sebzelerle de enfes sufleler yapmak mümkün. Patates suflenin klasik tarifini arıyorsanız, aşağıdaki haberimize tıklayabilirsiniz. Ancak bu tarifimiz MasterChef usulü. O nedenle mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hazırsanız malzeme listesini saymaya başlıyoruz.

PATATES SUFLE MALZEMELERİ

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 50 gr. cheddar peyniri
  • 50 gr. kaşar peyniri
  • 1 paket mısır cipsi
  • Eritilmiş tereyağı
  • Tuz ve karabiber

PATATES SUFLE YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayın.
  • Ardından rendeleyip suyunu sıkın ve bir karıştırma kabına alın
  • Üzerine un, yumurta, rendelenmiş peynirleri, eritilmiş tereyağını ve mısır cipsini ekleyin.
  • Bütün malzemeyi karıştırıp tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Ardından sufle kaselerini eritilmiş tereyağıyla yağlayın.
  • Sufle harcını kaselerin içerisine yerleştrin. Sufle daha sonra şişeceği için yarısına kadar doldurun.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

PATATES SUFLE NELERE YAKIŞIR?

MasterChef usulü patates sufle tarifi (Tarif, malzemeler, püf noktaları)

Patates sufle et yemeklerinin yanında harika bir garnitür olacaktır. Sunum sırasında ince doğranmış taze soğan veya maydanoz kullanabilirsiniz. Görsel olarak şık bir görünüm kazandıracaktır. Patates suflenin klasik tarifinde dereotu da var. 

PÜF NOKTALARI

  • Kullandığınız yumurta oda ısısında olsun.
  • Bu tarifte cheddar ve mısır cipsi olduğundan ekstra baharat kullanmadık. Siz dilerseniz farklı tatlar deneyebilirsiniz ancak ölçüsüne dikkat edin.