Patlıcan kebabı nasıl yapılır? MasterChef 8 Ağustos 2021 Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar bugün patlıcan kebabı tarifi için kıyasıya mücadele edecekler. Ekran başındaki seyirciler ise "patlıcan kebabı nasıl yapılır?" şimdiden merak ediyor. Her lokmasında ayrı lezzet bulacağınız patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Patlıcan be kırmızı etin müthiş uyumu ile ortaya çıkan patlıcan kebabı tarifi, evde yapabileceğiniz ve tadına doyum olmayan enfes bir tarif. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
PATLICAN KEBABI TARİFİ
Patlıcan kebabı malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 500 gram kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı et suyu (tercihen)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
Patlıcan kebabı yapılışı
Öncelikle patlıcanları alaca olacak şekilde soyun ve yuvarlak biraz geniş dilimler halinde doğrayın. Patlıcanların üzerine biraz tuz serpin ve bekletin. Böylece acımtırak suyu süzülür. Süzüldükten sonra bol suda yıkanır. Bu esnada kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın. Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin. Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Tepsiye bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Domates salçasını kaseye alıp sıcak suyla ezin. Üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak yeşil biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin. Sarımsak, et suyu ve biberleri de salçalı sosa ilave edip hepsini karıştırın. Sosu köfte ve patlıcanların üzerine her yerine gelecek şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin. Yemek suyunu çekince ocaktan veya fırından alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın.