YemekPirinç salatası nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 pirinç salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

Pirinç salatası nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 pirinç salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Pirinç salatası nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 pirinç salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

Ekranların sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar pirinç yemekleri yapıyor. Pirinç ile yapılan ve sevilen bir lezzet olan pirinç salatası tarifi, MasterChef masasını lezzetlendiren müthiş bir tarif. Peki, pirinç salatası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pirinç salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği pirinç salatası tarifi, MasterChef yarışmasında bu akşam yarışmacılar tarafından yapılıyor. Peki, pirinç salatası nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanında lezzetle yiyeceğiniz pirinç salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PİRİNÇ SALATASI TARİFİ

Pirinç salatası malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 200 gr mısır konservesi
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 10 kornişon turşu
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
  • Tuz
  • Karabiber

PİRİNÇ SALATASI YAPILIŞI

Pirinçleri yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Beklettikten sonra suyunu süzün ve zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Ardından sıcak su ve tuz ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişen pirinci soğumaya bırakın.

Taze soğanı ince ince doğrayın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayarak pirince ekleyin. Üzerine mısır, ince doğranmış maydanoz, dereotu, kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyin, ardından iyice karıştırın.

Bu lezzetli pirinç salatasını fırında tavuk yemeğiyle birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!