YemekPortakal kabuklu revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakal kabuklu revani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Portakal kabuklu revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakal kabuklu revani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Portakal kabuklu revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakal kabuklu revani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekranların en popüler ve en çok altın dağıtan yarışması Gelinim Mutfakta programında haftanın son günü gelinler portakal kabuklu revani tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette portakal kabuklu revani tarifi araştırıyor. Peki, portakal kabuklu revani nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız portakal kabuklu revani tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak portakal kabuklu revani tarifi, evde yapılması kolay lezzeti enfes tariflerinden birisi. Peki, portakal kabuklu revani nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız portakal kabuklu revani tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...

Haberin Devamı

PORTAKAL KABUKLU REVANİ TARİFİ

Portakal kabuklu revani malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu

PORTAKAL KABUKLU REVANİ YAPILIŞI

  • 3 yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikserde çırpın.
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir hamur elde edin.
  • En son un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri 6-7 dakika kaynatın.
  • Portakal suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Soğuk olan revaniye sıcak şerbeti dökün ve 3 saat dinlendirip servis edin.