YemekPüreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Püreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Püreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en çok izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler püreli tepsi kebabı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinde püreli tepsi kebabı tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, püreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız püreli tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak püreli tepsi kebabı tarifi, evde yapılması kolay şahane bir tarif. Peki, püreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinizde favori lezzetiniz olacak püreli tepsi kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

PÜRELİ TEPSİ KEBABI TARİFİ

Püreli tepsi kebabı malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kase bayat ekmek içi
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tane yumurta
  • 2 ya da 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Püresi için;

  • 5 ya da 6 tane patates
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası

PÜRELİ TEPSİ KEBABI YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlamak için tencereye koyun.
  • Dilimlenmiş soğanı, yumurta, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin ve bu malzemelerin hepsini kıyma ile yoğurarak dinlenmeye bırakın.
  • Fırın tepsinize köfte harcını yayın. Salça ve 1 bardak sıcak suyu karıştırarak kıymanın üstüne dökün.
  • Köfte harcınızı fırına sürerek 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyan haşlanmış patatesleri tereyağı ve tuz ile ezerek süt ilave edin.
  • Krema kıvamında olan patateslere kaşar peyniri ilave edin.
  • Fırında olan sıcak köftenizin üstüne pürenizi yayarak fırına koyun.
  • Fırına koymadan önce dilerseniz üzerine domates ve biberde koyabilirsiniz.
  • Domatesleri eriyen yemeğinizi alarak dilimleyerek sunum yapabilirsiniz.