YAYLA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELERİ
Ä°ftar sofrasında, baÅŸlangıç olarak su, zeytin, hurma, midenizi yemeÄŸe hazırlamak için nar ekÅŸisi ile tatlandırılmış zeytinyağı ve pide veya lavaÅŸ gibi ekmeklerle sofranızı zenginleÅŸtirebilirsiniz. Ardından yemeÄŸe çorba ile baÅŸlayabilirsiniz.
Ä°MSAKÄ°YE Ä°ÇÄ°N BURAYA TIKLAYIN.
YAYLA ÇORBASI TARÄ°FÄ°
- 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve nane
YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Su, sıvı yaÄŸ, tuz ve pirinçleri tencereye alın.
- Pirinçler yumuÅŸayıncaya kadar kaynatın.
- Ayrı bir kasede yoÄŸurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın suyu birlikte iyice çırpın.
- Pirinçler yumuÅŸayınca hızlıca karıştırarak yoÄŸurtlu karışımı çorbaya ekleyin.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin.
- Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbamız piÅŸtikten sonra ocağın altını kapatın.
Şık bir sunum istiyorsanız,
- Çorbayı kaselere alın.
- Ayrı bir yerde tereyağını kızdırın ve nane ile karıştırın.
- Kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirin.
- Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.