YemekSakala çarpan çorbası nasıl yapılır? Sakala çarpan çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Sakala çarpan çorbası nasıl yapılır? Sakala çarpan çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Sakala çarpan çorbası nasıl yapılır? Sakala çarpan çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Yöresel lezzet düşkünlerinin severek yiyeceği sakala çarpan çorbası tarifi, adı pek bilinmese de sofralarda sıklıkla yer alan bir çorba. Peki, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır? Afyon yöresine ait olan sakala çarpan çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İçerisinde bolca yeşil mercimek, erişte, soğan ve domates olan sakala çarpan çorbası tarifi, büyükten küçüğe herkesin severek içeceği bir çorba. Peki, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız sakala çarpan çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI TARİFİ

Sakala çarpan çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 su bardağı et suyu (tavuk suyu ya da içme suyu)

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI YAPILIŞI

  • Sabahtan mercimeklerimizi sıcak suyla akşama kadar bekletin.
  • Ardından, çorbaya başlarken suyunu süzün.
  • Soğanı küp küp doğrayın ve yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sonrasında, rendelediğiniz domatesleri ilave edip domateslerle 10 dk daha pişirin.
  • Salça ilave edip suyu ekleyin.
  • Suyu kaynadıktan sonra mercimekleri ve erişteleri ilave edin.