YemekSebze sevmeyene bile salata yediren sos tarifi…

Sebze sevmeyene bile salata yediren sos tarifi…

Paylaş
Sebze sevmeyene bile salata yediren sos tarifi…

Yaptığınız salataları ailenizde bir tek siz bitiriyorsanız, bu tarife ihtiyacınız olabilir! İşte sadece salatanıza değil, haşlanmış sebzelerin de üstüne döküp yiyebileceğiniz enfes bir sos tarifi

Kimi sofralarda ilk biten o olur, kimilerinde ise son… Eğer sizin evinizde de salata pek rağbet görmüyorsa, bir de bu salata sosu tarifini deneyin.
Özellikle sıcak yaz aylarında, hafif bir şeyler yemek isteyenler için salataya lezzet katan bu sos tarifi sayesinde bakarsınız, daha düşük kalorili beslenmeye bile başlayabilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

İşte evde kolayca yapabileceğiniz, elinizin altında mutlaka olması gereken salata sos tarifi…

Sebze sevmeyene bile salata yediren sos tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler;

  • Yarım bardak taze fesleğen
  • Taze limon suyu
  • 1,5 çorba kaşığı hardal
  • 1/3 bardak zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  • Fesleğen, limon suyu ve hardalı mutfak robotundan geçirin.
  • Üzerine zeytinyağı ilave ederek homojen bir kıvam olana kadar karıştırın.
  • Son olarak tuz ve karabiber ilave edin.
  • Bu karışımı salatalarınıza kattığınızda enfes bir aroma elde edeceğiniz için hiç salata sevmeyen biri ile zevkle yiyecektir.

Afiyet olsun!

Özel soslu bir karışık salata tarifi arıyorsanız, size bir başka alternatif sos daha geliyor. Üstelik hem lezzetli hem de çok sağlıklı!

ÖZEL SALATA SOSU MALZEMELERİ

  • Bir küçük demet maydanozun yarısı
  • 4-5 yaprak taze nane
  • 2-3 dilim köz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tutam kekik
  • 1 çimdik tuz (1 adet limonun suyunu kullanacağımız için tuzu çok fazla kullanmayın. Limon, ihtiyacınız olan tuz tadını vermeye yardımcı olacaktır)
  • Arzunuza göre 2-3 diş sarımsak

SALATANIZI SÜSLEMEK İÇİN

  • Biraz ceviz
  • Zeytin
  • Arzunuza göre 1-2 kaşık misket peynir (az tuzlu, top şeklinde keçi veya inek peyniri)

SALATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI

  • Hazır salata soslarına taş çıkartacak salata sosu için maydanozu ve naneyi çok ince kıyın.
  • Köz kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Eğer sarımsak kullanacaksanız, sarımsakları rendeleyin.
  • 1 adet limonun suyunu sıkın (hazır limon suyu kullanmayın)
  • Ardından tüm malzemeleri baharatlar ve zeytinyağı ile buluşturun.
  • Çok iyi karıştırın. Arzu ederseniz bir-iki damla nar ekşisi de ekleyin)
  • Salatanızı servis etmeye yakın sosu dökün ve iyice karıştırın.
  • Ardından üzerine çeri domatesleri ikiye keserek serpiştirin.
  • Salatanızı daha da zengin göstermek istiyorsanız biraz zeytinle ve cevizle süsleyebilirsiniz.
  • Üzerine az tuzlu top veya küp peynirler ekleyebilirsiniz.

Peki bu salata sosunu hangi tür salatalarda kullanabilirsiniz? Mevsim salatası, karışık salata, roka domates salatası gibi salatalara bu sos çok yakışacaktır.

İşte hem klasik hem de lezzetli bir salata tarifi örneği.

KARIŞIK SALATA TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 adet salatalık (mevsime göre)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 dal taze soğan
  • 4-5 yaprak kıvırcık
  • 4-5 yaprak lolorosso (Yaprak kısımlarının uçları hafif mora çalan kıvırcık benzeri mor marul)
  • Arzunuza göre bir küçük bağ bebek roka
  • 1 adet havuç
  • Kırmızı lahanın dörtte biri
  • Mevsimindeyse 2 adet domates veya 5-6 adet çeri domates
  • Kırmızı lahanayı ovmak için bir miktar sirke ve tuz

KARIŞIK SALATA YAPILIŞI

Sebze sevmeyene bile salata yediren sos tarifi…

  • Tüm yeşillikleri yıkayın ve iyice kurulayın. İyice kuru olmazlarsa, sosla bütünleşemezler.
  • Salatamız için havuç dışındaki bütün malzemeleri doğrayın. Boyutlarının birbirine yakın olmasına dikkat edin.
  • Daha sağlıklı bir salata için yeşil olan malzemelere bıçak değdirmek yerine elinizle küçük küçük parçalayabilirsiniz.
  • Havucu rendeleyin.
  • Kırmızı lahanayı da rendeleyin ve biraz sirke ve tuzla ovun ve o şekilde dinlendirin.
  • Hazır salata soslarına taş çıkartacak salata sosu için maydanozu ve naneyi çok ince kıyın.
  • Köz kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Eğer sarımsak kullanacaksanız, sarımsakları rendeleyin.
  • 1 adet limonun suyunu sıkın (hazır limon suyu kullanmayın)
  • Ardından tüm malzemeleri baharatlar ve zeytinyağı ile buluşturun.
  • Çok iyi karıştırın. Arzu ederseniz bir-iki damla nar ekşisi de ekleyin)
  • Salatanızı servis etmeye yakın az önce hazırladığınız sosu dökün ve iyice karıştırın.