Sebzeli tencere kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler! Sebzeli tencere kebabı nasıl yapılır?
Hem sebze hem de et tüketmek isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan sebzeli tencere kebabı tarifi, akşam yemeklerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Peki, sebzeli tencere kebabı nasıl yapılır? Yapması ayrı yemesi ayrı zevkli olan sebzeli tencere kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
28 Temmuz 2022 , Perşembe 12:52
Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği sebzeli tencere kebabı tarifi, misafirlerinize de gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Peki, sebzeli tencere kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız sebzeli tencere kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SEBZELİ TENCERE KEBABI TARİFİ
Sebzeli tencere kebabı malzemeler
- 600 gram yağsız dana kuşbaşı
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığının ucuyla salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
SEBZELİ TENCERE KEBABI YAPILIŞI
- Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alın.
- Kendi suyunda kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yağını ilave edip biraz kavurun.
- Piyaz şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.
- Biraz da öyle kavurduktan sonra salçasını ekleyin.
- Küp küp doğranmış patatesleri, yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ve julyen doğranmış biberleri ilave edin.
- Domates sosunu da ekledikten sonra 1 çay bardağına yakın kaynar su ekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzelerin buharında hafif suyunu çekene kadar yemeği pişirin.
- Tuz ve karabiberini de ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatın.
BUNLARI DA OKUYUN