Şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Şekerpare tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk gelen tatlılardan bir tanesi de şekerpare tatlısı tarifidir. Türk toplumu tarafından oldukça fazla sevilen şekerpare tarifi masrafı az ve pratik yapıldığı için oldukça tercih ediliyor. Sevdiklerinize hazırlamak için şekerpare tatlısı tarifi arıyor ya da şekerpare tatlısı nasıl hazırlanır merak mı ediyorsunuz? Şekerpare tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Şerbetli tatlılar arasında en popüler olan tatlılardan bir tanesi de şekerpare tatlısı tarifidir. Evde şekerpare tatlısı tarifi oldukça pratik bir şekilde yapılabilir. Pratik şekerpare tatlısı tarifi için "şekerpare tatlısı tarifi, şekerpare tatlısı nasıl yapılır" haberimize göz atın.
ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ
Şekerpare malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şekerpare üzeri için:
- 20 adet fındık içi
Şekerpare şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare tatlısı yapılışı
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.
İpucu
Tatlının şerbeti oda sıcaklığında bekletilmiş, şekerpareler ise sıcak olmalı ve azar azar eklenmelidir. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlamalısınız, kullanacağınız un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
- Cemre Baysel'den romantik paylaşım! Sevgilisinden yorum gecikmedi
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Wanda Nara genç aşkıyla tatile gitti
- Serenay Sarıkaya ile ayrılan Mert Demir yeni aşka mı yelken açtı? Jet cevap geldi
- Doğumhaneden paylaşım yaptı! Tuğçe Kandemir anne oldu
- İmaj değişikliği yapan Ebru Şahin, kırmızı elbisesiyle yakıp kavurdu!