YemekŞerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İster 5 çayına isterseniz de yemekten sonra çay ve kahve keyfinize keyif katacak şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı, kaymak tadında şahane bir lezzet. Peki, şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Yerken kendinize hakim olamayacağınız ve tabak tabak yemek isteyeceğiniz şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Misafirlerinizin tadına hayran kalacağı şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle iştahları kabartıyor. Peki, şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞERBETLİ KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler

  • 1 kg yaş kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 300 gram ceviz içi

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon

Muhallebisi için:

1 litre süt

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket (200ml) krema

Üzeri için:

  • Antep fıstığı

ŞERBETLİ KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  • Limon hariç büyün malzemeler tencereye alıp iyi ce karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Daha sonra muhallebiyi hazırlayın.
  • Krem şanti ve krema hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve iyice karıştırın.
  • Katılaşmaya başlayınca iyice karıştırın ve altının kapatıp soğuması için buzdolabına koyun.
  • Bir tepsiye bir miktar tere yağ ve sıvı yağ karışımından alın ve tepsinin her yerini yağlayın.
  • Üzerine iyice ayrıştırılmış 1 paket kadayıfın yarısıyla ince bir tabaka yapın.
  • Tabakayı yaparken tepsi gözükmeyecek şekilde ayarlayın.
  • Üzerine bir miktar yağ gezdirin ve ceviz içlerini serpiştirin.
  • Daha sonra kalan kadayıfla üzerini kapatın.
  • Kalan yağı güzelce üzerinde gezdirin.
  • Her yere eşit miktarda geldiğinden emin olun.
  • Bir bardak yardımıyla kadayıfları ezin.
  • Önceden ısıtılmış185 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • İyice pişince fırından çıkarın.
  • Sıcak tatlıya soğuk şerbeti ekleyin ve iyice çekmesi için bekleyin.
  • Daha sonra muhallebiyi dolaptan alıp krem şanti ve kremayı ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcıyla çırpın.
  • Hazırlanan muhallebiyi tatlının üzerine döküp eşit miktarda yayın.
  • Üzerini antep fıstıklarıyla süsleyip servis edin.