YemekŞipşak bisküvili sütlü tatlı nasıl yapılır? Şipşak bisküvili sütlü tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Şipşak bisküvili sütlü tatlı nasıl yapılır? Şipşak bisküvili sütlü tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Çay ve kahve keyfinize keyfi katacak, yemeklerden sonra ise iştahla yiyebileceğiniz bisküvili sütlü tatlı tarifi, hızlıca hemen hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Peki, şipşak bisküvili sütlü tatlı nasıl yapılır? Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz şipşak bisküvili sütlü tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Nisan 2022 , Perşembe 18:27
Hem kolay malzemelerle yapılan hem de hızlıca hazırlayabileceğiniz şipşak bisküvili sütlü tatlı tarifi tadına doyum olmayan şahane bir lezzet. Peki, şipşak bisküvili sütlü tatlı nasıl yapılır? Kaşık kaşık yiyeceğiniz şipşak bisküvili sütlü tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ŞİPŞAK BİSKÜVİLİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ
Şipşak bisküvili sütlü tatlı malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 12 adet kremalı bisküvi
Çikolata ganajı için:
- Yarım paket krema (100 ml)
- 100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
- 1 çay bardağından biraz eksik parça fındık
ŞİPŞAK BİSKÜVİLİ SÜTLÜ TATLI YAPILIŞI
- Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştırın.
- Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştırın.
- İçerisine bölünen bisküvileri de ekleyerek tekrar karıştırın.
- İçini ıslatıp uygun bir kaba karışımı alın.
- Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştırın.
- Son olarak parça fındığı da ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Az önce hazırlanan tatlıyı da çikolata ganajını da oda sıcaklığına gelince bu malzemeleri birleştirin.
- Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtın ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin.
- Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.
- Dinlenen tatlıyı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN