YemekŞiveydiz nedir? Şiveydiz nasıl yapılır? Şiveydiz tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Şiveydiz nedir? Şiveydiz nasıl yapılır? Şiveydiz tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Şiveydiz nedir? Şiveydiz nasıl yapılır? Şiveydiz tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Gaziantep yöresine ait olan şiveydiz, kuzu eti ve taze sarımsak kullanılarak yapılan bir yemektir. Şiveydiz, protein deposu olarak da bilinir. Peki, şiveydiz nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şiveydiz tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Şiveydiz tarifinin en önemli malzemeleri taze sarımsak ve kuzu etidir. Her derde deva olan şiveydiz tarifi, öğününüze lezzet katacak bir tarif. Peki, şiveydiz nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız şiveydiz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

ŞİVEYDİZ TARİFİ

Şiveydiz malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 500 gram ayıklanmış taze sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Nane

ŞİVEYDİZ YAPILIŞI

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Ardından haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Başka bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin ve tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Naneli sosu yemeğin üzerinde gezdirin.

Haberin Devamı