Soğan turşusu nasıl yapılır? Soğan turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Her yemeğin yanına yakışan turşuyu bir de soğan turşusu tarifi ile deneyin. Tadına doyamayacağınız soğan turşusu tarifi tam bir şifa deposu. Peki, soğan turşusu nasıl yapılır? Kaç günde hazırlanır? Turşu kurmak isteyenler için soğan turşusu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kış aylarının vazgeçilmezi olan soğan turşusu tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, soğan turşusu nasıl yapılır? Soğan turşusu tarifi, hazırlanışı, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
SOĞAN TURŞUSU TARİFİ
Soğan turşusu malzemeler
- 3 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
SOĞAN TURŞUSU YAPILIŞI
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Derin bir karıştırma kabına aldığınız soğanları tuzla ovup 10 dakika kadar bekletin. Soğanlarınızı kavanoza alın. Kavanozun 2/3’ünü üzüm sirkesiyle, kalanını da toz şekerle karıştırdığınız içme suyuyla doldurun. Turşunun lezzetinin biraz daha hafif olmasını isterseniz üzüm yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Kişniş, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Arzu ederseniz başka karanfil, biberiye, tarçın gibi baharatlar da kullanabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın. Turşunuz 1-2 gün içinde rengi hafifçe dönünce yenmeye hazır hale gelir.
- Şarkıcı Emrah kesenin ağzını açtı! Dünya starlarına komşu olacak
- Nihal Yalçın'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'Yalan Dünya'da ciddi bir zorbalık yaşadım'
- Mesut Özil'in eşi Amine Gülşe spora geri başladı! Fiziğiyle tam not aldı
- Sürpriz aşıklar Hazal Çağlar ile Samet Akaydın'dan ilk paylaşım
- O Ses Türkiye Mina Demirtaş hangi şarkıyı söyleyecek? 31 Aralık 2024 O Ses Türkiye Mina Demirtaş şarkısı belli oldu mu? O Ses Türkiye Yılbaşı programında kimler olacak, hangi ünlüler var?