Soğanlı susamlı Girit böreği nasıl yapılır? Soğanlı susamlı Girit böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
İç harcında bolsa soğan bulunan ve üzerine susam koyularak lezzetlenen soğanlı susamlı Girit böreği tarifi enfes bir lezzet. Peki, soğanlı susamlı Girit böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soğanlı susamlı Girit böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Soğanlı susamlı Girit böreği tarifi, ikramlıkların baş tacı olacak. Her lokmasında ayrı lezzet alacak ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet. Peki, soğanlı susamlı Girit böreği nasıl yapılır? Soğanlı susamlı Girit böreği tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
SOĞANLI SUSAMLI GİRİT BÖREĞİ TARİFİ
Soğanlı susamlı Girit böreği malzemeler
Hamuru için
- 2+1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
Börek içi ve üzeri için
- 1 kg soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 50 gram susam
SOĞANLI SUSAMLI GİRİT BÖREĞİ YAPILIŞI
Zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanları piyazlık doğrayarak ilave edin. Orta ateşte iyice yumuşayana kadar kavurun. Unu, zeytinyağını ve yoğurdu derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın. Yumurtayı çırparak böreğin üzerine iyice sürün. Bol susam serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.