YemekSucuklu kaşarlı çıtır börek nasıl yapılır? Sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Sucuklu kaşarlı çıtır börek nasıl yapılır? Sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Sucuklu kaşarlı çıtır börek nasıl yapılır? Sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Günün her saati afiyetle yiyebileceğini sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, büyüklerin çok sevdiği gibi çocuklarında tadına doyamayadığı bir lezzet. Peki, sucuklu kaşarlı çıtır börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster kahvaltıda isterseniz de çayın yanına hazırlayabileceğiniz sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, kolayca hazırlanan enfes bir lezzet. İşte, sucuklu kaşarlı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SUCUKLU KAŞARLI ÇITIR BÖREK TARİFİ

Sucuklu kaşarlı börek malzemeler

  • 200 gram dana sucuk
  • 1 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet yufka (1,5 adet yufka kullanıldı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harç için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar

SUCUKLU KAŞARLI ÇITIR BÖREK YAPILIŞI

  • 3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
  • Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
  • Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
  • Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
  • Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
  • Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
  • 1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
  • Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir.
  • Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
  • Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
  • 1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
  • Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz.