YemekSultan çanağı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sultan çanağı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Sultan çanağı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sultan çanağı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Sultan çanağı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sultan çanağı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler sultan çanağı tarifi yapıyorlar. Ekran başında izleyen seyirciler sultan çanağı tarifi araştırıyor. Peki, sultan çanağı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız sultan çanağı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Tavukla yapabileceğiniz harika bir lezzet olan sultan çanağı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, sultan çanağı nasıl yapılır? Sultan çanağı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

SULTAN ÇANAĞI TARİFİ

Sultan çanağı malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 400 gram tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

SULTAN ÇANAĞI YAPILIŞI

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.

Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

Haberin Devamı

Küçük bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.

Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.