Sütlü kurabiye nasıl yapılır? Sütlü kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
İster misafirlerinize isterseniz de çekirdek ailenize hazırlayabileceğiniz sütlü kurabiye tarifi, tek lokmalık şahane bir lezzet. Peki, sütlü kurabiye nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve mis gibi kokusuyla her lokmasında ayrı lezzet alacağınızsütlü kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
16 Temmuz 2022 , Cumartesi 14:26
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak sütlü kurabiye tarifi, evde yapılması kolay enfes bir tarif. Peki, sütlü kurabiye nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve tadına doyum olmayan sütlü kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SÜTLÜ KURABİYE TARİFİ
Sütlü kurabiye malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için :
- Yumurta akı
- Fındık kırığı
SÜTLÜ KURABİYE YAPILIŞI
- Sütlü kurabiye için yoğurma kabına yumurta sarısı, pudra şekeri, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı alarak çırpıcı ile güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve el ile yuvarlayarak şekillendirin.
- Şekillendirilen kurabiyeleri önce yumurta akına ardından fındık kırığına batırarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Bütün hamuru şekillendirdikten sonra kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğutarak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN