Tadına doyum olmuyor: Antep fıstıklı mekik tarifi
Muffin'in daha geleneksel halinde yapılan mekik, Antep fıstıklı mekik tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Sevdiklerinize hazırlamak için Antep fıstıklı mekik tarifi arıyor ya da Antep fıstıklı mekik nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Antep fıstıklı mekik yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Tadını çok seveceğiniz Antep fıstıklı mekik tarifi evde yapabileceğiniz bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için Antep fıstıklı mekik tarifi arıyor ya da Antep fıstıklı mekik nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Antep fıstıklı mekik yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Antep fıstıklı mekik tarifi
Antep fıstıklı mekik malzemeleri
- 4 adet yumurtanın beyazı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı un
- 1,5 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
- 150 gram tereyağı
- Yarım paket kabartma tozu
Antep fıstıklı mekik yapılışı
Tereyağını küçük bir tavada yüksek ateşte eritin. Altını kısıp kaşıkla kontrol ederek yağı yakmadan fındık rengi alana kadar kaynatın. Antep fıstıklarını robotta un haline gelene kadar çekin. Yumurta beyazlarını mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Ayrı bir yerde un, fıstık, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırın. Karışımı yumurtalara ilave edin. Ilınan tereyağını da yavaşça karışıma ekleyip 3 dakika kadar çırpın. Kek hamuru kıvamına yakın bir hamur elde edin. Fırını 175 dereceye ısıtıp küçük kek kalıplarını (kağıt, metal ya da silikon olabilir) tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıplara bölüştürün. Kekleri fırına verip 15-20 dakika kadar pişirin. Dilerseniz fırını 190 dereceye ayarlayıp keklerinizi 10-15 dakika da pişirebilirsiniz.
- Eski karısının ödediği nafakayla dünyaevine girdi!
- Ezgi Mola'dan Annem Ankara paylaşımı! 'Çok ağlatır bu iş beni'
- Miss Universe Türkiye Temsilcisi Ayliz Duman'dan photoshop itirafı!
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı
- Engin Altan Düzyatan özel hayatıyla ilgili açıklama yaptı: Aşk kısa süreli bir şey