YemekTam mevsimi gelmişken bu sebzeyi tüketmek gerekiyor! Pişirdiğiniz anda lezzetine bayılacaksınız: Sevdikleriniz adeta parmaklarını yiyecek
Tam mevsimi gelmişken bu sebzeyi tüketmek gerekiyor! Pişirdiğiniz anda lezzetine bayılacaksınız: Sevdikleriniz adeta parmaklarını yiyecek
Misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için lezzetli yemeklerden oluşan bir sofra kurmak, herkes için büyük bir önem taşıyor. Onlarla geçirilecek vaktin keyfini artırmak için birbirinden lezzetli yemekleri hazırlamak için saatlerce tarif arayışında bulunabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız bu tarif, damaklarda iz bırakacak! Bunu yiyen tekrar tekrar isteyecek. Peki, bu tarif nasıl yapılıyor?
01 Temmuz 2024 , Pazartesi 17:21
Mevsiminde üretilen sebzelerle yapılan yemeklerin lezzeti kat be kat artıyor. Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde pazar tezgahlarında yerini alan kabakla yapacağınız yemek tarifi ise hem sizi hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. İşte tüm detaylar…
Haberin Devamı
MEVSİMİNDEKİ KABAKLA YAPABİLECEĞİNİZ LEZZETLİ TARİF
Malzemeleri:
- 3 adet büyük boy kabak
- 350 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı un
- 70 gram tereyağı
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
- Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin. Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğuk suya atın.
- Birkaç dakika kadar sonra suyunu süzdürmek için bir süzgeçe alın. Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları mümkün olduğunca minik küpler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri küp küp doğrayın.
- Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. 2-3 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havuçları da ekleyin.
- Birkaç dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın.
- Kıyma, kavrulmuş gibi gözükmeye başlayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 3/4 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını ve defne yaprağını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın.
- Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin. Unun kokusu çıkınca sütü eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin.
- Kaynamaya başlayan süte tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
- Bir fırın kabının dibine önce bir miktar beşamel sos sürün. Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı döşermiş gibi tek sıra döşeyin.
- Üzerine kıyma sos gezdirin, onun da üzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri. 4. sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin.
- Önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.