YemekTavuklu patates karnıyarık nasıl yapılır? Tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu patates karnıyarık nasıl yapılır? Tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tavuklu patates karnıyarık nasıl yapılır? Tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak tavuklu patates karnıyarık tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yediği şahane bir lezzet. Peki, tavuklu patates karnıyarık nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

 

Hem sağlıklı hem de lezzetli tarif arayanlar için birebir olacak tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapımıyla da tadıyla da şahane bir alternatif. Peki, tavuklu patates karnıyarık nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve tabak tabak yemek isteyeceğiniz tavuklu patates karnıyarık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU PATATES KARNIYARIK TARİFİ

Tavuklu patates karnıyarık malzemeler

  • 7-8 adet patates
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TAVUKLU PATATES KARNIYARIK YAPILIŞI

  • Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyun.
  • Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri arkalı önlü kızartın.
  • Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ilave ederek hepsini soteleyin.
  • Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırın.
  • 1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave edin.
  • 180 derece fırında yağlı kağıtla üzerini kapatıp pişmeye bırakın.
  • Üzerine arzuya göre fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alın.