YemekTavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Harika sunumu ve şahane lezzetiyle tavuklu sultan kebabı tarifi, evde yapabileceğiniz nefis bir yemek. Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Her lokmasında ayrı lezzet bulacağınız tavuklu sultan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster misafirlerinize isterseniz de ailenize hazırlayabileceğiniz tavuklu sultan kebabı tarifi, tadıyla hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tavuklu sultan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ

Tavuklu sultan kebabı malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400g tavuk göğsü
  • 400g tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

TAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞI

  • Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
  • Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
  • Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
  • Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  • Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
  • Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
  • Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
  • Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
  • Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  • Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
  • Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
  • Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
  • Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  • Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
  • 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
  • Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
  • Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.