YemekTaze soğanlı patates salatası nasıl yapılır? Taze soğanlı patates salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Taze soğanlı patates salatası nasıl yapılır? Taze soğanlı patates salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Taze soğanlı patates salatası nasıl yapılır? Taze soğanlı patates salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İster çay keyfinize eşlik edecek isterseniz de sofralarınıza meze olarak servis edebileceğiniz taze soğanlı patates salatası tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, taze soğanlı patates soğanlı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız taze soğanlı patates salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hemen hemen herkesin severek yediği taze soğanlı patates salatası tarifi, kuru soğan sevmeyenler için iyi bir alternatif. Peki, taze soğanlı patates salatası nasıl yapılır? Yedikçe yedirten taze soğanlı patates salatası tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAZE SOĞANLI PATATES SALATASI TARİFİ

Taze soğanlı patates salatası malzemeler

  • 3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal

TAZE SOĞANLI PATATES SALATASI YAPILIŞI

  • Patatesleri kabuğunu soymadan tencere içerisine alın ve haşlayın.
  • Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.
  • İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
  • Sevdiğiniz malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.
  • Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun.
  • Önceden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.