Tavuk haşlama tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel tavuk haşlama nasıl yapılır?
Tam bir şifa deposu olan terbiyeli tavuk haşlama tarifi, her derde deva bir tarif. Peki, terbiyeli tavuk haşlama nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız terbiyeli tavuk haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
27 Haziran 2022 , Pazartesi 16:46
Öğlen ve akşam yemeklerinde severek yiyeceğiniz terbiyeli tavuk haşlama tarifi, 7'den 70'e herkesin çok seveceği bir tarif. Peki, terbiyeli tavuk haşlama nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız terbiyeli tavuk haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ
Terbiyeli tavuk haşlama malzemeler
- 5 tane tavuk baget
- 4 tane patates
- 3 tane havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz veya dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı karabiber
- Üzerini geçecek kadar su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI
- Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
- Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
- Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın.
- Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
- Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
- Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın.
- Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
- Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPMANIN PÜF NOKTASI
- Tavuğun üzerinde oluşan siyah köpükleri kaşık yardımı ile almanız yemeğin görüntüsünü daha leziz hale getirecektir.
- Yoğurtlu terbiyeyi eklerken tavuğun suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyenizin içerisine koymalısınız.
- Sıcak soğuk farkının çok olması durumunda kesilme problemi yaşayabilirsiniz.
- Tavuğunuzun suyunun çok olması durumunda derin dondurucularınızda saklayabilir ve pilav ya da farklı çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
- Böylelikle hem daha lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler elde etmiş olursunuz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzak Şehir'den heyecan dolu fragman! 'Bedelini ödeyeceksin'
- Rüştü Onur Atilla gecelerde! Gizemli kız arkadaşıyla görüntülendi
- 'Baran' rolüyle binlerce kişinin beğenisini kazanan Barış Baktaş anlattı: Babamı gülerken gördüğümde dünyalar benim olurdu
- Şarkıcı Afra'dan samimi açıklamalar! '4 yıl tasavvufla ilgilendim'
- Demet Akalın, MasterChef'teki ismi görünce kendini tutamadı! 'Şampiyon olursa çok gülerim'