Türk poğaçası nasıl yapılır? Türk poğaçası tarifi, yapılışı, malzemeler
Bazı lezzetlerin tadı ve kokusu hafızalara kazınır ve yıllarca unutulmaz. Bu lezzetlerden birisi de Türk poğaçası tarifi. Peki, Türk poğaçası nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı Türk poğaçası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
14 Eylül 2022 , Çarşamba 18:01
Günün her saati afiyetle yenen Türk poğaçası tarifi, geleneksel lezzetlerden birisidir. Peki, Türk poğaçası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Türk poğaçası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TÜRK POĞAÇASI TARİFİ
Türk poğaçası malzemeler
- 1 kg un
- 30 gram şeker
- 20 gram tuz
- 125 gram su
- 125 gram krema
- 40 gram yaş maya
- 3 adet yumurta
- 400 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 200 gram peynir
TÜRK POĞAÇASI YAPILIŞI
- Yumurta, maya, krema ve suyu bir kapta karıştırın.
- 1 adet yumurta sarısını ayırdıktan sonra kuru ve sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın ve tereyağını ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Daha sonra yaklaşık 60 g ağırlığında bezelere ayırın ve 20 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
- Elinizin ayasıyla ortalarına bastırın ve içine peyniri koyarak kapatın.
- Bu şekilde dondurabilirsiniz ya da 2 saat süreyle oda sıcaklığında mayalayıp üzerine yumurta sarısı ve susam serperek, ya da çatalla şekil yaparak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN