YemekVelibah nasıl yapılır? Velibah tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Velibah nasıl yapılır? Velibah tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Velibah nasıl yapılır? Velibah tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yöresel bir bazlama olan velibah tarifi, Çerkes mutfağının yanı sıra Kayseri mutfağında da sıklıkla yapılan şahane bir tarif. Sacda pişirilen veilbah tarifi, birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, velibah nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız velibah tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İncecik açılmış hamurun sacda pişmesiyle yapılan velibah tarifi, herkesi kendine hayran bırakan şahane bir tarif. Peki, velibah nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız velibah tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

VELİBAH TARİFİ

Velibah malzemeler

İç malzemesi için;

  • 8-10 adet patates
  • Tuz

Hamuru için;

  • 2 kase un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar su (bazlama kıvamında olana kadar)

Üzeri için;

  • 400 gram tereyağı

VELİBAH YAPILIŞI

  • Öncelikle iç malzemesini hazırlayarak başlayalım.
  • Patatesleri haşladıktan sonra iyice ezin.
  • Tuzunu ekleyip yuvarlak şekil vererek köşeye alın.
  • Hamuru malzemelerini sırasıyla ekleyip yoğurun ve bazlama hamuru kıvamına geldiğinde mayalanması için 15 dakika kadar bekletin.
  • Hamurdan küçük bezeler alın ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • İçine yuvarladığınız patateslerden koyup bezeyi kapatın.
  • Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra tava büyüklüğünde açmaya başlayın.
  • Gözleme tavasında ya da sacta arkalı önlü pişirin.
  • Üzerine bolca tereyağı gezdirip servis edin.