YemekYaz sofralarının vazgeçilmez lezzeti! Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor: Sevdikleriniz tekrar tekrar yapmanız için ısrar edecek
Yaz sofralarının vazgeçilmez lezzeti! Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor: Sevdikleriniz tekrar tekrar yapmanız için ısrar edecek
Herkes yaz mevsiminin gelmesiyle beraber hafif ama lezzetli yemek tarifleri arıyor. Misafirlerini keyifli bir sofrada ağırlamak isteyenler, internette bu tür tarifler hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapıyor. Bugün sizler için vereceğimiz tarifle sevdikleriniz için damakta iz bırakacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detaylar!
26 Haziran 2024 , Çarşamba 17:38
Zeytinyağlı fasulye yemeği, bugün ne pişirsem sorusunun cevabını arayanların imdadına yetişiyor. Çorbadan tatlıya kadar özenle hazırlayacağınız menüye bu tarifi ekleyerek unutulmaz bir yemek hazırlayabilirsiniz. Posta.com.tr okuyucularına özel olarak hazırladığımız bu tarifi bire bir uygulayarak misafirlerinizi rahat bir şekilde ağırlayabilirsiniz.
Haberin Devamı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
Zeytinyağlı taze fasulye malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates (ya bir tane büyük. Pembe domates varsa, bir büyük pembe domates de harika olur)
- Yarım yemek kaşığından biraz az *domates salçası
- İsteğe göre pul biber(ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağılılara yakışıyor)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞI:
- Fasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın. Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.
- Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.
- Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.
- Domatesleri küçük küp küp doğrayın.
- Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)
- Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.
- 1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)
- Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.
- Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.
- Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.
- Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Ayliz Duman'ın annesini gören gözlerine inanamıyor!
- Kaya Çilingiroğlu'ndan Hülya Avşar'ın "Burnuna aşık oldum" sözüne cevap
- Annem Ankara bu akşam başlıyor! Mehmet Günsür: Hikayenin gerçek olması bizim için çok değerli
- Ferdi Tayfur'un oğlu yıllar sonra ortaya çıktı! İşte 17 yaşındaki Taha...
- Cengiz Ünder'den sevgilisine sürpriz parti! Mekana girişine dikkat