YemekYoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yoğurtlu tirit köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yoğurtlu tirit köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yoğurtlu tirit köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftasının ortasında yoğurtlu tirit köftesi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette yoğurtlu tirit köftesi tarifi araştırıyor. Peki, yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? Yedikçe yedirten yoğurtlu tirit köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzetler arasında sevilen tirit köftesi tarifi, yoğurtlu yapılınca daha da lezzetli oluyor. Peki, yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği yoğurtlu tirit köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YOĞURTLU TİRİT KÖFTESİ TARİFİ

Yoğurtlu tirit köftesi malzemeler

  • 1 kg parça et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Köfte için

  • 500 gr ince bulgur
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • 1 kase su

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane

YOĞURTLU TİRİT KÖFTE YAPILIŞI

  • Bulguru bir kaba alın ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın.
  • Yumurtaları teker teker kırıp oğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan parçalar kopartıp misket şeklinde köfteler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Bu arada köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Etler kızarınca haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ekleyerek karıştırın.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. pul biber ve nane serpiştirerek sıcak servis yapın.