Zeytinli poğaça tarifi ve yapılışı: Zeytinli poğaça nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Zeytinin enfes lezzeti poğaça ile birleştiğinde ortaya çıkan zeytinli poğaça tarifi favori lezzetiniz olacaktır. Zeytin sevenler zeytinli poğaça nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kaç dakikada pişer? Her lokmasında ayrı bir lezzet olan zeytinli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Tadını çok seveceğiniz zeytinli poğaça tarifi favori tarifiniz olacak. Sevdiklerinize hazırlamak için zeytinli poğaça tarifi arıyor ya da zeytinli poğaça nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Zeytinli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ
Zeytinli poğaça malzemeleri
- 2.5 su bardağı un
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet dere otu
- 1 kase kalamata zeytin
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı çörek otu
Zeytinli poğaça yapılışı
Yumurtanın akını sarısından ayırın. Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Beyaz peyniri ufalayın. Kalamata zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, zeytin yağı, tereyağı, yumurta akı ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Pürüzsüz orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dere otunu temizleyip kıyın ve peynirle harmanlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yada elips şeklinde avucunuzun içinde açın. Ortasına peynirli karışımdan paylaştırıp kapatın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
- Masterchef'te ilk 6'ya giren dördüncü isim belli oldu
- Estetik ameliyatı olan fenomen Neşe Özkan hayatını kaybetti! Ailesinin iddiaları şaşkına çevirdi
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Londra'da tatil yapan çiftten romantik pozlar
- Trafik kazasında ölümden dönmüştü! Bebeğinin son durumunu açıkladı
- La Casa de Papel'in yıldızı Türkiye'de! 'Her geldiğimde daha çok etkileniyorum'