Bezelyenin en güzel zamanında zeytinyağlı bezelye yapmaya hazır mısınız? Bu tarifimizde yemeği garnitürlerle zenginleştiriyoruz. Ancak sadece yemyeşil bezelyelerle sarımsak ve birazcık da şeker katarak ne kadar hafifi bir garnitür hazırlayabileceğinize inanamazsınız. O nedenle bu tarifi bir sefer de sadece bezelye ile deneyin. Şimdiden afiyet olsun!
MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 300 gram bezelye (ayıklanmış)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 tutam dereotu