YemekZeyve kebabı nasıl yapılır? Zeyve kebabı tarifii, yapılışı, malzemeler

Zeyve kebabı nasıl yapılır? Zeyve kebabı tarifii, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Zeyve kebabı nasıl yapılır? Zeyve kebabı tarifii, yapılışı, malzemeler

Etli yemek tariflerini sevenlere Karaman mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan Zeyve kebabı tarifi ile geldik. Lokum gibi etin enfes sosuyla tadına doyum olmayan zeyve kebabı tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, zeyve kebabı nasıl yapılır? Karaman usulü zeyve kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Saç tava içerisinde pişirilen ve lezzetine doyum olmayan zeyve kebabı tarifi, evde yapılması mümkün enfes bir lezzet. Peki, zeyve kebabı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten zeyve kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ZEYVE KEBABI TARİFİ

Zeyve kebabı malzemeler

  • 2 kg orta yağlı keçi veya koyun eti
  • 500 gr kuru soğan
  • 500 gram yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kg domates
  • 250 gr kuyruk yağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

ZEYVE KEBABI YAPILIŞI

  • Öncelikle koyun veya keçi etini kuşbaşı doğrayın.
  • Yeşil biberleri ortalama 2 cm büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı da küçük kareler şeklinde doğrayabilirsiniz.
  • Sacı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ocağa yerleştirin. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayıp sacın tabanına koyun.
  • Geniş bir kabın içerisinde doğradığınız tüm malzemeleri karıştırın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edin.
  • Kuyruk yağını birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kalan malzemeleri sacın içerisine alın.
  • Malzemeleri sacda karıştırırken, kenarda mutlaka 2-3 adet domates ve 4-5 adet biber bırakın.
  • Kebabın pişmesine yaklaşık 15 dakika kala, yuvarlak doğranmış domates ve uzunlamasına doğranmış biberleri de sacın kenarına dizin.
  • Et tamamen pişince üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.