A. Yavuz KocaömerParis 2024’ün ilk üç gününde tarihin en başarılı madalya sıralaması
HABERİ PAYLAŞ

Paris 2024’ün ilk üç gününde tarihin en başarılı madalya sıralaması

Türkiye, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda büyük bir gurur yaşatarak 2 altın madalya kazanmıştı. Bu başarı, ülkemizin paralimpik sporlarındaki yükselen gücünü ve sporcularımızın azmini tüm dünyaya göstermişti. Ancak Paris 2024 Paralimpik Oyunları, sadece ilk üç günü geride bırakmış olmasına rağmen, Türkiye’nin bu başarıyı çok daha ileriye taşıyacağının sinyallerini veriyor. Şu ana kadar Paris’te elde ettiğimiz 3 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya, ülkemizin paralimpik sporlarındaki gelişiminin ve sporcularımızın kararlılığının en somut göstergesi.

Haberin Devamı

Paris 2024’te şampiyonluklar getiren sporcularımız

Serkan Yıldırım - Altın Madalya

Erkekler T12 100m finalinde yarışan milli para atletimiz Serkan Yıldırım, 10.70’lik derecesiyle Paralimpik Oyunlar şampiyonu oldu. Serkan, bu başarıyla Türkiye’ye Paris’teki 3. altın madalyasını kazandırarak para atletizmde tarihimizin en iyi sonucunu elde etti.

Mahmut Bozteke - Altn Madalya

Erkekler K44 63 kg. kategorisinde mücadele eden para taekwondocumuz Mahmut Bozteke, Paris 2024’te altn madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Brezilyalı rakibini yenerek altın madalyaya uzanan Mahmut, ülkemize Paris’teki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Öznur Cüre Girdi - Altın Madalya

Kadınlar makaralı yay kategorisinde yarışan para okçumuz Öznur Cüre, finalde İran’dan Fatemeh Hemmati’yi yenerek Paralimpik Oyunlar şampiyonu oldu. Öznur, bu zaferle Tokyo 2020’de kazandığı gümüş madalyanın ardından ikinci paralimpik madalyasını kazanmış ve ülkemize para okçulukta 16 yıl aradan sonra altın madalya getirmiştir.

Paris 2024’ün ilk üç gününde tarihin en başarılı madalya sıralaması

Diğer madalya kazanan sporcularımız

Aysel Özgan - Gümüş Madalya

Kadınlar P2 10m havalı tabanca finalinde yarışan milli para atıcımız Aysel Özgan, 231.1 puanla gümüş madalya kazanarak Paris 2024’teki başarılarımızı taçlandırdı.

Gamze Gürdal - Gümüş Madalya

Kadınlar K44 57 kg. kategorisinde yarışan para taekwondocumuz Gamze Gürdal, yarı finaldeki zaferinin ardından finalde gümüş madalyayı ülkemize kazandırdı.

Fatih Çelik - Gümüş Madalya

Erkekler K44 70 kg. kategorisinde mücadele eden para taekwondocumuz Fatih Çelik, finalde Japonya’dan rakibine karşı mücadele ederek gümüş madalya sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ali Can Özcan - Gümüş Madalya

Erkekler K44 58 kg. kategorisinde mücadele eden para taekwondocumuz Ali Can Özcan, finalde güçlü bir performans sergileyerek gümüş madalya kazandı.

Paris 2024’ün ilk üç gününde tarihin en başarılı madalya sıralaması

Muhammed Khalvandi Gümüş Madalya

Erkekler cirit atma kategorisinde yarışan para atletimiz Muhammed Khalvandi, erkekler F57 cirit atma finalinde 49.97m’lik atışıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları ikincisi oldu.

Meryem Betül Çavdar Bronz Madalya

Kadınlar K44 58 kg. kategorisinde mücadele eden para taekwondocumuz Meryem Betül Çavdar, üçüncülük maçında başarılı bir performans sergileyerek bronz madalya kazandı.

Abdullah & Nesim Turan Bronz Madalya

Para masa tenisinde Abdullah Öztürk & Nesim Turan ikilisi, MD8 kategorisinde yarı finalde elde ettikleri başarıyla bronz madalyanın sahibi oldular.

TOKYO 2020’DEN PARİS 2024’E: YÜKSELEN BAŞARI

Tokyo 2020’de kazandığımız 2 altın madalyanın ardından, Paris 2024’te ilk üç günde elde ettiğimiz 3 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya, Türkiye’nin paralimpik sporlarındaki gelişiminin bir göstergesidir. Sporcularımızın azmi, kararlılığı ve milli ruhuyla elde ettiği bu başarılar, sadece bir başlangıçtır. Oyunlar devam ederken, Türkiye’nin Paris 2024’teki başarılarını artırmaya devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu başarıların mimarları olan sporcularımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Sporcularımız Türkiye’nin ismini altın harflerle yazmaya devam ediyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder