Bekir SaçarAlaçatı'nın en yenisi: Sereia
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı'nın en yenisi: Sereia

Andım Korkut ile Cem Yıldırım’ın İstanbul Etiler’de açtığı Pixi, geçen kışın en popüler mekanı olmuştu. Ortaklar yazlık mekanları Sereia’yı geçen ay Çeşme Alaçatı’da açtı ve kısa sürede o da semtin gözdesi oldu. Zarafetini mimarisinden ve Akdeniz’e özgü lezzetlerden alan işletme, yolu Alaçatı’ya düşenlerin mutlaka gidip görmesi gereken çok farklı bir restoran bar.

BEN BU DJ’E ŞAPKA ÇIKARTIRIM

Bahçe içindeki restoran oldukça geniş ve ferah. Minimal detayların hakimiyetindeki restoranın içinde tüm çatıyı kapsayan kuru ağaç dallarıyla tasarlanan dev ikonik bir ağaç var. Ünlü DJ’ler mekanın ortasındaki görkemli dikdörtgen barda müzik yapıyor. Masada oturmayı sevmeyenler barda harika müzikler dinleyip çok keyifli bir gece geçirebilir. Benim gittiğim gece DJ Mert Çınardalı çalıyordu. O kadar güzel müzikler çaldı ki yanına gidip tebrik ettim. Çınar, yakın gelecekte Türkiye’nin en iyi DJ’lerinden biri olursa hiç şaşırmam. Mimari detaylarıyla büyüleyen Sereia’nın tasarımını da dünyaca ünlü ve ödüllü Belenko Design Studio yapmış.

Haberin Devamı

ÖZGÜN AKDENİZ MUTFAĞI

Sereia’nın menüsünü Yunanistan’ın dünyaca ünlü şefi Athinagoras Kostakos hazırlamış. Masama gelen Türk Şef Muhammed Uğur, detaylarıyla menüyü şiir gibi anlattı. Özgün Akdeniz mutfağıyla öne çıkan Sereia’nın sofistike menüsünde Pixi İstanbul’un sevilen yemeklerinin yanı sıra ağırlıklı olarak deniz ürünleri öne çıkıyor. Garsonumuz Ömrüm Yılmaz’ın kibarlığına, gülen yüzüne ve beyefendiliğine hayran kaldım. Keşke her iddialı restoranlarda böyle işini seven becerikli garsonlar olsa. Başlangıçlardan Smoke tarama, Tuna ceviche, salatalardan Trüflü bulgur salatası, ara sıcaklardan köz patlıcan, karides youivesti, ana yemeklerden çipura, tatlılardan da yarı pişmiş coocie’yi tattım, hepsi birbirinden lezzetliydi. Mekanın özel kokteyllerinden Artemis, Queen’s Dream ve Demeter’i mutlaka tadılmalı. Yaz boyu Mykonos’un ünlü DJ’leri mekana konuk olup sanatlarını icra edecekler. Afiyet olsun, iyi tatiller.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder