Bekir Saçar Denizden restaurant yaza hazır
HABERİ PAYLAŞ

Denizden restaurant yaza hazır

Masterchef Moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, 2023 yazında Bodrum Merkez Marina’daki Kocadon Museum Hotel içinde Denizden Restoran’ı açmış ve yaza damgasını vurmuştu. Elit bir ortamda, fine dining deniz mahsulleri lezzetlerini deneyimlemek isteyenlerin gözdesi olan restoran, geçen hafta kapılarını açınca ben de soluğu orada aldım. Ünlü şef restoranının ve değişen dünyanın yeni trend mutfağını şöyle anlattı. “Restoranların kimlikleri daha minimalist olmaya doğru kayıyor. Sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçetelerle hazırlanıyor. Restoranımda paylaşım tabaklarını hazırlarken fiyat fayda endeksinin daha makul bütçeli olmasına dikkat ettim. Tadım menülerini de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak, daha sade bir hale getirdim.”

Haberin Devamı

Denizden restaurant yaza hazır

BODRUM DENİZİNDEN MAVİ YENGEÇ

Şef Yalçınkaya, “2024 menümün yıldızı Bodrum Savran’da keşfettiğimiz kabuksuz mavi yengeç olacak. Ben ve ekibim ürünle çalıştık. Geldiğimiz noktada leziz, görseli yüksek, muhteşem DENİZDEN RESTAURANT YAZA HAZIR bir tabak oluşturduk” diyor. Sürdürülebilir dünya düzeni için çalıştığını söyleyen Mehmet şef, restoranının yemeklerin Ege coğrafyasında yetişen yerel ürünlerle hazırlıyor. Itır otu, lavanta, gambilya, mandalina, kabuksuz yengeç ve ahtapot bunlardan bazıları. Başta kadın kooperatifleri olmak üzere, Ege Bölgesi’ndeki tüm kooperatiflere sahip çıkan şef, ürünlerinin çoğunu da buralardan temin ediyor.

Denizden restaurant yaza hazır

BALIKTA ‘DRY AGED’ DÖNEMİ

Mehmet şef, etler için kullanılan ‘dry aged’ yöntemini ilk kez bu restoranda uygulamaya başlamış. Bu yöntemle bekletilip, dinlendirilen balıklar çok daha leziz ve aromalı oluyormuş. Mekanın yemeklerinin tadı da sunumu da muhteşem. Sizlere restoranın zengin menünü değil, şefin menüye yeni dahil ettiği lezzetleri listeleyeceğim. Amus bouche peynir üçlemesi, istiridye, somon sable, Bodrum gambilya, uskumru taratür, savran kabuksuz mavi yengeç, kalamar kaygana, Dry aged granyöz, serseri kalamar, ananas, cevizli crumble, vişne marmelatlı mandalina şırası, çam fıstığı krokan ve kaymakla hazırlanan lavanta. Afiyet olsun…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder