Kuruçeşme ve Arnavutköy, tartışmasız İstanbul yeme-içme ve eğlence dünyasının en gözde adresleri. Ali Ağaoğlu’nun Maslak’ta 2 milyon metrekare alana inşa ettiği Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi Maslak 1453 açıldıktan sonra, eğlence dünyasının yeni çekim noktası oldu ve ünlü markalar şubelerini bir bir bu adreste açmaya başladı. Cahide Palazzo, Yeni Gazino ve Esnaf bunlardan bazıları. Geçen ay bu adreste Acolar adında harika bir ocakbaşı açıldığını duydum. Önceki gün de ziyaret ettim.
22 YILLIK HAYAL GERÇEK OLMUŞ
Mekanın sahipleri, İstanbul’un ünlü gece kulüpleri Fensi, Vitrin ve meşhur Çeşme Alaçatı’nın klasiği haline gelen mekanlarından Limon Köyiçi’nin sahipleri Yasin Becek, Yücel Güler ve Ulaş Gülesur. Üç ortağın hayali bir gün harika bir ocakbaşı açmakmış. Ama şartlar onları gece kulübü açmaya zorlamış. Ortakların hayali 22 yıl sonra, yani geçen ay gerçekleşmiş ve arzu ettikleri mekanı açmışlar. Acolar, 2 katlı, ferah, şık ve dingin, mis gibi bir restoran. Kapıda sizi genç ve güzel bir hanım karşılıyor ve masanıza kadar eşlik ediyor. Garsonlar şık giyimli, son derece kibar ve eğitimliler. Bembeyaz örtülü masaları, tropik süs bitkileriyle süslü salonun sonunda dev bir mangal var. Ama havalandırması o kadar iyi yapılmış ki salona ne et kokusu ne de duman geliyor. İki VIP odası bulunan ikinci katta ise daha çok özel misafirlerini ağırlıyorlar.
ÜRÜNLER ANTEP’TEN GELİYOR
Yolu Maslak’a düşüp de Acolar’ın lezzetlerini tatmak isteyenler için tadıp beğendiklerimi listeliyorum. Baharat ve meze ürünleri Antep’ten geliyormuş. Mezelerden humus, babaganuş, Beyrut muhammara, kırmızı pancarlı kısır, Antep peyniri. Salatalardan tablacık salata, gavurdağı salata. Ara sıcaklardan patlıcan söğürme, sıcak ot kavurma, közlenmiş sarımsak ve arpacık soğan. Kebaplardan yağlı kara, çıtır kanat, fıstıklı kebap, küşleme ve uykuluk. Tatlılardan da un helvasını mutlaka tatmalısınız. Afiyet olsun.