Bekir Saçar'Gülriz' Pera'ya indi
HABERİ PAYLAŞ

'Gülriz' Pera'ya indi

Sonbahar geldi, okullar açıldı. Tatilcilerin İstanbul’a dönmesiyle yeme-içme ve eğlence sektörü yeniden canlandı. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürlerin ve lezzetlerin kesişme noktası olmuş bu eşsiz şehirde de art arda yeni restoranlar açılmaya başladı. Bugün size Beyoğlu ilçesinin gözde semtlerinden Tünel ile Pera arasında kalan Ruz Hotel’in giriş katında geçen hafta açılan Gülriz’i anlatacağım. Mekanın proje danışmanlığını şarkıcı, DJ ve işletmeci Serhan Sokulgan, işletmesini ise Ogün Canay yapıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL HANIMEFENDİSİ ESİNTİLİ MEYHANE

Tünel’de bulunan meşhur Narmanlı Han’ın yan sokağından girip sola dönünce Ruz Hotel karşınıza çıkacak. Kapının önünde tek sıra halinde konumlanmış masalar mekana yaz-kış hizmet verecek. Otelden içeri girip sağa dönünce harika bir barla karşılaşacaksınız. Rahat koltuklarda oturup dilediğiniz türden içki ve kokteylleri yudumlayıp dostlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Kapı önünde sokak kalabalığından uzak, sakin bir ortamda damağınıza ziyafet çekip eğlenmek isteyenleri barın karşısındaki kışlık alana alalım. Tuğla duvarlar ve nefti yeşilin hakim olduğu salonun duvarlarını harika tablolar süslüyor. Serhan Sokulgan mekanı tasarlarken, Beyoğlu’nun eski şık ve zarif hanımefendilerinden ilham almış.

GELENEKSEL TÜRK YEMEK VE MEZELERİ

İstanbul’un renkli yaşam tarzını ve nostaljik geçmişini yansıtan mekanda, Türk mutfağının zengin mezeleri ve geleneksel tatları modern dokunuşlarla sunuluyor. ‘Gülriz Karşılama’ tabağı harika. İçinde karışık peynirler, zahter, acı ve yeşil yağ, çörek otu, susamlı mini pideler var. Pancarlı Muhammara, Kuru Cacık, Mütebbel, Hibeş, Pera usulü Bombay Pilaki, Deniz Mahsulü Söğüş Tabağı tadılması gereken lezzetlerden bazıları. Peynirli muska böreği, yoğurt, labne ve file bademle sunulan karışık biber kızartmasından oluşan Yandım Anam, Mücver ve Harçlı Börek gerçekten çok lezzetli. Mekanda gece boyu 70’lerden günümüze uzanan seçkin Türkçe şarkılar çalıyor. Eski Beyoğlu’nda nostaljik atmosferde dostlarınızla yiyip içip, eğlenerek felekten bir gece çalmak istiyorsanız aklınızda bulunsun. Afiyet olsun, iyi eğlenceler!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder