Sanat, tarih, müzik ve mimari alanında sayısız zenginliğe sahip İtalya, enfes mutfak kültürüyle de öne çıkan bir ülke. Biz Türkler, İtalyan mutfağını çok sevdiğimiz için başta İstanbul olmak üzere ülkemizin büyük şehirlerinde art arda yeni İtalyan restoranları açılıyor. Geçen ay da panoramik Boğaz manzarasına sahip The Ritz- Carlton, İstanbul’un içinde Limoré adında bir restoran açıldı. Lüksü ve samimi bir ambiyansı buluşturan şehrin en yeni ve genç İtalyanı Limoré, Akdeniz ruhunu taşıyan dekorasyonu ve kibar servis personeliyle 45 kişiye hizmet veriyor.
LOMBARDİYALI ŞEF DAMAK ÇATLATIYOR
Restoranın sahibi, Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grubun Yurt Dışı Yatırımları Koordinatörü Baran Süzer. Genç iş insanı Süzer, geçen yaz ünlü şef Nobu Matsuhisa ve Hollywood yıldızı Robert De Niro ortaklığında kurulan dünya markası Nobu Restaurant’ı aynı otel içinde açmıştı. Boğaz manzarasının güzelliğini Akdeniz’in sıcak ve samimi ruhuyla birleştiren dekorasyonuyla misafirlerini lezzet şölenine davet eden restoranın mutfağında Lombardiyalı Executive Şef Andrea Cetani bulunuyor. Limoré’nin içecek menüsünü de ödüllü sommelier Irene De Feo hazırlamış. Limoré’nin mutfağından sadece Lombardiya bölgesinin değil, İtalya›nın öne çıkan tüm lezzetlerini tadabilirsiniz.
MUTLAKA TATMALISINIZ
Restoranın menüsü oldukça zengin. Yemeğe Charcuterie and Mozzarella di Bufala AOP, Octopus in Red veya Carpaccio di Manzo ile başlayabilirsiniz. Makarna seviyorsanız Truffle Risotto, Bucatini Cacio e Pepe ve Limoré Linguine with Shrimp tam da damağınıza layık. Pizzalardan Limoré’yi tek geçerim ama Stracciatella ve Pepperoni’yi de tatmanızda fayda var. Ana yemeklerden Parmigianna di Melanzane ve Branzino alla Mugnaia, tatlılardan da Red Berry Panna Cotta, Tiramisu ve Lemon Sorbet’i öneririm. Şefin ev yapımı Limoncellosu ve özel çekirdeklerle hazırladığı kahvelerle lezzet şölenine veda edebilirsiniz. Afiyet olsun.