Bazı insanlar vardır ki; sanki bu dünyadaki görevleri neşeli, eğlenceli, enerjik ve hayata pozitif bakan insanları bir araya getirip, unutulmaz partiler düzenlemektir. Şeyla Ovedya tam da bu şahsiyetlerden biri. Şeyla, yıllardır harika partiler organize eder, cemiyet hayatının renkli simaları da akın akın bu partilere gider eğlenir. Şeyla ve eşi Hakan yaz başında gastronomi dünyasına girip, Alaçatı’nın en popüler restoranı Kapari Bahçe’nin kot farklı ikinci katında Ginger adlı restoranı açmışlar.
ASYA VE AKDENİZ MUTFAĞI BİR ARADA
Malumunuz, Refik Berkol iki yıl önce Bodrum Gümüşlük’te Ginger Restoran’ı açtı ve burası Bodrum’un en popüler mekanlarından biri oldu. Berkol ve Karadeniz çifti el ele verip yaz başında da Alaçatı’da yeni Ginger’ı açmışlar. Bu hafta Alaçatı’ya geldim ve ilk işim burayı ziyaret etmek oldu. Yemekler damak çatlatan türden olunca şefle tanışmak istedim. Karşıma Japon değil de bir Türk şef çıkınca çok şaşırdım. Şef Sinan Dermancıoğlu’na “Sen Japon değilsin orijinal sushilerin aynısını nasıl yaptın?” dedim. O da “Aşçılığı Japonya’da öğrendim ve uzun yıllar oradaki restoranlarda çalıştım. Reçetelere ve formüllere sadık kalınca aynı lezzetler çıkıyor” dedi. Sinan’ın “Mediterr Asian” adını verdiği yemek ve menüdeki yemeklerin her biri gerçekten nefis. Eğer Japon yemekleri sevmiyorsanız, Kapari Bahçe’nin zengin menüsü de emrinize amade. Burada cuma geceleri ünlü DJ performanslarıyla, pazarları da canlı müzikle eğlenebilirsiniz.
LEZİZ YEMEKLER ÇILGIN EĞLENCELER
Ginger’ı eylülde İstanbul Acarkent’te açacağını söyleyen Karadeniz çifti, misafirlerine öğlen ve akşam Alaçatı’dakinden daha zengin bir menüyle ziyafet sunup hafta sonları da Şeyla’nın o harika partileriyle eğlendireceklermiş. Tadına doyamadığım lezzetleri sizin için listeledim; Volcano, SpicySake, Green Philadelphia Roll, Dynamiteshrimp, Yengeç kroket topları, Kore usulü tavuk kanatları, Sous vide usülü hazırlanmış teriyaki bonfile ve Levrek ceviche teriyakisomon. Afiyet olsun.