Doç. Dr. Gökçen ErdoğanDaha neler neler

HABERİ PAYLAŞ

Daha neler duyacak bu kulaklar, daha neler okuyacak bu gözler diyorsunuz, değil mi? E insan da bir derya, seks de. Ucu bucağı yok ikisinin de. Ama söz konusu bu ikisi olunca, tarafların mutluluğu için lazım gelen şey açık iletişim.

Daha neler neler

YATAKTA ÇOK DEĞİŞİYOR

SORU: Hocam, eşim çok ciddi biridir. Aramızda 10 yaş fark var. Sakin, mesafelidir. Yani aslında ben bundan etkilenmiştim. Ama yatakta bambaşka biri. Çok heyecanlı, neşeli. Buralar iyi kısımlar. Ama aynı zamanda çok kötü bir huyu var; benimle alay ediyor. Çıplak kaldığım dakika itibarıyla başlıyor, sevişirken sürüyor. Alaycı bir bakış takınıyor, yapamadıklarımdan, iyi bilmediklerimden bahsediyor, fiziksel özelliklerimle eğleniyor. Ve orgazm sonrası normale dönüyor. Çok da nazik biridir. Nasıl oluyor anlamıyorum. Sebebi ne olabilir? Ve ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP: İnsanların yatakta değişmesi, başka bir personaya dönüşmesi çok sık duyduğumuz bir şey aslında. Bir fantezinin ürünü olabilir, yaşamak istediği hayata dair bir done olabilir, bastırdığı bazı şeylerin dışa vurumu olabilir. Seks onu yalnızca cinsel açıdan değil, duygusal açıdan da tatmin etmeye yarayan bir araca dönüşmüş olabilir. Sosyal yaşamdaki rolünün gerektirdiği davranış kalıplarından aslında sıkılıyor olabilir. Yani hangisi gerçek, bilemeyiz. Ancak burada önemli olan nokta şu; hoşlanmıyorsanız bunu ifade etmelisiniz. Zira seks ikinizi de mutlu etmeli. Hoşlanmadığınız bir şeye alışmak, kabullenmek zorunda değilsiniz. Bir cinsel terapist, ortak noktalar bulmanıza da eşinizin bu davranışının dayanağını bulmanıza da yardımcı olabilir. Yerine bir şey koyabilir ya da mevcut olanı hafifletip esnetebilirsiniz böylece. Ama iletişim; ilk ihtiyacımız bu.

Daha neler neler

BAŞKALARINI DÜŞÜNEREK SEVİŞMEMİ İSTİYOR

SORU: Hocam, eşim sevişirken bana başkalarını düşünmemi söylüyor. Normalde kıskanç biridir, kuzenlerimi bile öpemem ben. Ama yatakta ısrarla başkalarını düşünerek sevişmemi söylüyor ve bundan tahrik oluyor. Bense rahatsız oluyorum. Ne yapabilirim? Zor durumdayım ve artık isteğimi kaybettim.

Haberin Devamı

CEVAP: Temel nokta her zaman şu; fanteziler olağandır ancak her iki tarafı da mutlu etmesi gerekir. Eğer taraflardan biri memnun değilse, rızası yoksa, mutlu olmuyorsa diretmenin anlamı yok. Bu fanteziyi yaşayan ve yaşatan çok sayıda erkek var ve hepsi değilse bile bir kısmı bir süre sonra bunu gerçeğe dönüştürmek de isteyebiliyor. Bu da aklınızın bir yerinde dursun. Fantezilerin hepsinin mantıklı açıklamaları yoktur tahmin edersiniz ki. Porno izleme alışkanlığı olan kişilerde daha sık rastladığım bir durum olduğunu söyleyebilirim. Ancak ne olursa olsun sizi zorlayamaz. Bu konuda şeffaf bir iletişim sürdürmenizi öneririm. Ayrıca ısrarcı oluyor ve başka biçimde tatmin olamıyorsa en kısa sürede bir cinsel terapiste başvurmalısınız.

Daha neler neler

BELLİ GÜN VE SAATLERDE BİRLİKTE OLUYORUZ

SORU: Hocam, eşim aşırı düzenli ve takıntılı biri. Seks günlerimiz ve hatta saatimiz var ve onun dışında kesinlikle birlikte olmaz. Bense bundan nefret ediyorum. İçimden geldiği an yapmak istiyorum. Fakat zaten o program dışında sertleşemiyor bile. Her denemem başarısızlıkla sonuçlandı. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP: Gebelik düşününce bile güne, saate dikkat etmek kolay olmuyorken sizin yaşadığınız şeyin zor olduğundan eminim. Garanti seks günlerinizin olması güzel ama o günlerde, zamanlarda istemediğinizde mecbur kalmanız kötü tabii ki. Nefret ettiğiniz bir şeyle mutlu bir seks yaşantınız olamaz. Ve bu hayatta mutlu seks herkesin hakkı. Dolayısıyla serbest takvime geçmek için iletişim çalışmalarına başlayın ve ödün vermeyin. Orta noktada buluşacağınızdan eminim. Ayrıca bu tür takıntılar için profesyonel yardım almak faydalı olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder