Dr. Haydar DümenFantezi renklendiriyor

HABERİ PAYLAŞ

Fantezi renklendiriyor

Haberin Devamı

Kadın ve erkek mutlu bir yuva kuruyor ama bir süre sonra cinsellik tat vermiyor. Yılların neden olduğu monotonluğu kırmak, yatak odasını renklendirmek şart. Fantezisiz yatak odası mutluluğu getirmez. Birbirinize kulak verin ve hemen harekete geçin!

BÖYLE SORU YOK!

3 aydır kuş ötmüyor

32 yaşındayım, 3 aydır kuş ötmüyor. Ne yapsam ereksiyon olmuyor. Sanki kan yok, cansı. Ne yapmalıyım? RUMUZ: DARK

CEVAP

Değerli okurum, birçok canlı kış uykusuna yatar, yaşamdan kopar. Sen ki 32 yaşına geldin, evli misin, bekar mısın? Ya da macerasever kadın-kız avcısı mısın? Organı bıktırdın ya da küstürdün mü? Adam doktora gidiyor, “3 aydır kıpırdamıyor, kırık mı, çıkık mı?” diye soruyor. Doktor yüzünü buruşturup “Ne kırık, ne çıkık, bıkık o bıkık” diyor. İşte teşhisin. Uzaktan bu kadar olur. Sanırım o haber yolluyor “Patron, yuva kuralım, mutluluğu yuvamızda bulalım, oyunu kuralına göre oynayalım” diyor. Ben de onaylıyorum.

Canı isteyince boşalıyor

Erkek arkadaşım istediği zaman boşalıyor, bunu ayarladığını söylüyor. Bu durum beni üzüyor. Bir erkek kendini ne kadar tutabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, göğsünde balyozla taş kırdıranlar, dişleriyle çivileri çakıldığı yerden çıkaranların olduğu bir dünyada senin arkadaşının da kendine göre bir marifeti varmış demek. Şikayeti olmadığı sürece bu tür özel durumlar tıbbın kavramı dışındadır. Öyleyse öyledir, sen kendine bak deriz. Titiz, meraklı ama kuşkulu adeta anlaşılırım diye yaşını bile yazmaktan korkan okurum, bulmuşsun bir altın kaplama saat, ayarı da senin elinde. Durumu idare et, ne zaman evleneceksin o zaman bu konuları merak et, çaresine bakalım.

Kız arkadaşımla olamıyorum

23 yaşındayım. Penisim 8 santim, biraz kiloluyum. Kız arkadaşımla birlikte olmak istiyorum olamıyorum. Penisimi nasıl büyültebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, “Ellerim küçük, ayaklarım büyük, ellerimi nasıl büyüteceğim, ayaklarımı nasıl küçülteceğim?“ diye doktora gitsen, doktor gülsün mü, azarlasın mı, aklından şüphe edip psikiyatıra mı yollasın düşünmeye başlar. O sırada sen “Beynindeki yöntemleri tarıyor, bana uygun olanları arıyor” diyebilirsin. Evet, aslında uzman beyninde bir şey arıyor da sözcükleri sertinden mi seçsin yoksa yumuşak bir yöntem mi tercih etsin diye düşünüyordur. İçinden teşhisi koyduğu için yüzünü buruşturur, sana “Nayır, n’olamaz” der.

Eşimin erken boşalması var

Kocam 44, ben 42 yaşındayım. 15 yıldır evliyiz. Eşimin erken boşalma sorunu var. Ama onu doktora gitmeye ikna edemiyorum. Hangi ilaçları kullanabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, erken boşalmanın tedavisi var ama ona göre ilacı ve yöntemi de var. Eğer eczaneye gidip bir ilaç alındığında erken boşalma tedavi edilmiş olsaydı, her erkeğin cebinde o ilaçtan bulunurdu. Bence eşinin erken boşalması tedavi edilmeden, uygulanacak fanteziler fazla işe yaramaz. Ayrıca da 15 yıllık evliliğe aranızda yeni taze kanlar katmanız şart. Yani anlaşma, konuşma ve fantezi vs.

Sevgilim hamile kalır mı?

24 yaşındayım. Sevgilimle ilk ilişkiye girdiğimizde kan geldi. 1 ay sonra ilişkiye girdik ve ben dışarı boşaldım. Ama yine de gebe kalmasından korkuyorum. Çünkü adeti de 1 hafta gecikti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, zar kanamış. Gebelik ihtimali bitmemiş. Yazdıklarından gebelik olmuştur diye düşünüyorum. Ama takdir edersin ki bu tahminden ibaret. Dileğim olmaması. Bir gebelik testi yaptırın ve sonucu öğrenin.

Bana yetmiyor

34 yaşında, evli ve 1 çocuk babasıyım. Eşim 33 yaşında. Ben sürekli ilişkiye girmek istiyorum. Ancak haftada 1 ya da 2 defa cinselliği yaşıyoruz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tamamen eşinin cinsel kimliği ile bir sorun. Yani günde 5 öğün yemek yiyemeyen birini nasıl zorlayabiliriz? Eşler aralarında ılımlı geçişlerle çözüm bulabilir. Bunların yolları da uzmana gidip konuşmakla olur. Bu tempoyla bu yol kolay yürümez. Huzursuzluk yaşarsınız.

Heyecanımı nasıl atlatırım?

22 yaşındayım. İlk kez bir hayat kadınıyla ilişkiye girmek istedim, başarısız oldum. Çok heyecanlandım ve sertleşme problemi yaşadım. Cinsel ilişkiye giremedik. Heyecanımı nasıl atlatabilirim? Benim doktora görünmem gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hiç kimseye görünmeye gerek yok. Ayrıca olması gereken olmuş. Heyecan böyledir. Yeniden denesen aynısı olur. Ama kural da değildir. Pek çok kişide böyle şeyler olur. Geçmişten geleceğe herkeste. Buna karşın cinsellik bozulmaz ve o kendi yolunu bulur.

Meni geliyor, neden?

23 yaşındayım. Sevgilim var. Onunla havadan sudan konuşurken bile meni geliyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevklenme suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle bunu kendine dert edinme.

Adeti gecikmiş

24 yaşındayım. 2 ay önce kız arkadaşımla birlikte oldum. 2 aydır adetinin geciktiğini söyledi. Hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, belki, belki, belki. Çünkü yalancı, psikolojik gebelikler de var. Doğal olarak genç kızlarda gecikmeler olabilir. Tabii gebe de kalabilir. Hemen gebelik testi yaptırın. Gerekirse bir kadın-doğum uzmanı bakabilir. Ama bana soruyorsan gebe değil.

5-6 damla kan geldi

17 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken elim biraz içeri girdi, ağrı hissettim, 5-6 damla kan geldi. Zarının yırtılmasından korkuyorum. Yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanki bir zedelenmeden söz ediyorsun. Evlendiğin zaman kanayacağını sanıyorum. Dert edinme.

Boşalma süresi değişir mi?
Mastürbasyondaki boşalma süresiyle, ilişkiye girildiğindeki boşalma süresi değişir mi? Mastürbasyonda 3 dakika, ilişkiye girildiği zaman 10 dakika sürer gibi. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, neye şartlanırsan onu yaşarsın. Sorduğun soru baştan sona kendini bu işe bu olaya koşullandırmanla ilgili. Olayın dışarıdan yorumu fazla bilimsel değildir.

Kanın geldiğini anlamıyor

1 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken sanki ilk kez ilişki yaşıyormuşuz gibi kan geliyor. Eşim bu durumdan rahatsızlık veya acı duymuyor, hatta kanın geldiğini bile anlamıyor. Nedenini öğrenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, ya senin penisinin boyutu biraz büyük ya da eşinin vajinasında kanamaya neden olan bir oluşum var. Her ikisi de kötü anlam taşımıyor ama eşini lütfen bir kadın-doğum uzmanına götür, şu olayın adı konulsun.

Çamaşır varken gebe kalınır mı?

19 yaşında kızım. Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili kızım, kalmaz, kalmaz, kalmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği kör kuyuların dibinde arayanlar bir de bakar ki kendileri kör kuyunun içine düşmüşler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder