Diyetisyen Eda YıldırımTatil sonrası forma girmenin yolları
HABERİ PAYLAŞ

Tatil sonrası forma girmenin yolları

1- YORULAN BAĞIRSAKLARI DESTEKLEMEK EN ÖNEMLİ ADIM

Tatilde değişen yemek ve uyku saatleri, beraberinde yediklerinizin içeriğini de düşününce tatil sonrası bağırsak sağlığını destekleyici bir düzene geçiş yapmak ilk işiniz olmalı. Muz, soğan, sarımsak, enginar, kuşkonmaz, keten tohumu, ev yapımı yoğurt, turşu, ekşi mayalı tahıllı ekmek gibi posa oranı yüksek, probiyotik/prebiyotik besinlerle bağırsaklarınızı destekleyin. Zengin suş sayısı ve çeşitliliğine sahip probiyotik besin takviyelerinden destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- GÜNEŞTEN YIPRANAN CİLDİMİZİ BESİNLERLE CANLANDIRIYORUZ

Güneş ışınları ve tükettiğimiz yağlı, şekerli besinler vücudumuza ve cildimize çok da nazik davranmıyor. Cilt sağlığınız için su içmeyi ve antioksidan oranı yüksek besinlerin tüketmeyi artırmalısınız. Günde içeceğiniz 2-3 litre su sayesinde vücudunuzdaki metabolik artıkların atımını sağlayarak detoks etkisini başlatmış olacaksınız. Zengin A vitamini içeren havuç, şeftali kayısı, zengin likopenden içeren domates ve kırmızı meyveler, yüksek antioksidan değeri sayesinde serbest radikallerle savaşıp, zengin E vitamini içeren, UV (ultra viyole ışınları) hasarının azaltılmasını destekleyen, çekirdekli siyah kuru üzüm ve mor meyvelerle zarar gören cildinizin toparlanmasını hızlandırabilirsiiz. Kolajenli besinler cilt elastikiyeti ve nem oranını artıracaktır. Bu noktada kemik iliği, et, tavuk tüketimi ve C vitamini + antioksidan içerikleri yüksek turunçgiller, yeşil sebzeler, kırmızı mor meyveler, kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı olacaktır.

Tatil sonrası forma girmenin yolları

3- YIPRANAN SAÇLARINIZIN NEMİNİ BESİNLERLE GERİ KAZANDIRIYORUZ

Havuzdaki klor, deniz suyu, güneş gibi faktörler saçın nemini ve parlaklığını kaybetmesine neden olabiliyor. Saçınız için omega 3 kaynağı somon, ceviz, keten tohumu gibi besinleri tüketerek saçlarınınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Badem, yumurta, avokado; E vitamini + B7 vitamini (biotin) içeren besinlerdir. Saçların nem dengesinin sağlanmasını destekler.

4- İDRAR YOLLARI SAĞLIĞINI İHMAL ETMİYORUZ

Haberin Devamı

Havuz gibi yerler idrar yollarında sistiti ve enfeksiyon gibi durumları tetikleyebiliyor. Eğer tatil dönüşü bu şikayetleriniz varsa doktora gittikten sonra yapılacak en önemli şeylerin başında bol bol su içmek ve C vitamini içeren besinlerden faydalanmak geliyor. Sabah aç karnına değil ama gün içinde limonlu su içmek de sizi bu noktada destekleyecektir. Özellikle antioksidan oranı yüksek crannberry (turna yemişi) meyvesi ve diğer kırmızı meyvelerden destek alabilirsiniz.

5- ALINAN KİLOLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE VERİYORUZ

Tatil sonrası ödem atıcı yağ yakmayı destekleyici detoks listesini 3 gün boyunca uygulayabilirsiniz.

SABAH
􀅋 1 adet yumurta
􀅋 2 yemek kaşığı lor peyniri
􀅋 Çeyrek avokado
􀅋 Bol yeşil yapraklı sebze+domates+havuç
􀅋 1 avuç çekirdekli siyah üzüm
􀅋 2 adet tüm ceviz

ÖĞLE
􀅋 4 yemek kaşığı ev yoğurdu
􀅋 8 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
􀅋 Birinci gün enginar yemeği
􀅋 İkinci gün bamya yemeği
􀅋 Üçüncü gün kabak yemeği

İKİNDİ
􀅋 1 adet şeftali
􀅋 10 adet çiğ badem

AKŞAM
􀅋 Birinci gün ızgara balık (tercihen somon), salata
􀅋 İkinci gün lor peynirli, kapya biberli semizotu salatası
􀅋 Üçüncü gün kabak, havuç, soğan 1 tatlı kaşığı zeytin yağı, karabiber ile sotelenip, 4 yemek kaşığı ev yoğurdu ile servis edilir ve afiyetle yenilir.

Haberin Devamı

UYUMADAN 2-3 SAAT ÖNCE
􀅋 1 fincan papatya ya da melisa çayı
􀅋 10 adet çiğ badem

Sıradaki haber yükleniyor...
holder