Mehmet CoşkundenizArkadaşım yapma böyle!
HABERİ PAYLAŞ

Arkadaşım yapma böyle!

Arkadaşlıklar ve romantik ilişkiler insanın farklı duygusal ihtiyaçlarını karşılar. Romantik birliktelikler derin bir duygusal yakınlık ve destek sunar, arkadaşlıklar daha geniş sosyal destek sağlar ve yalnızlığa karşı kalkan görevi görür. Her iki ilişki türü de insanın ruh sağlığı açısından gereklidir. Peki bir de şöyle düşünelim. İlişkilerde bir türlü dikiş tutturamamanızın sebebi arkadaşlarınız olabilir mi? Şaşırmayın, çünkü bu mümkün. Arkadaşlarınız her zaman sizin kötülüğünüzü istediği için ilişkileriniz hakkında olumsuz davranmıyor olabilir. Ancak sonuç ortadaysa, bir durup düşünmeniz gerekir. Gelin, arkadaşlarınızın ilişkilerinizi mahvettiğini gösteren işaretlere bir bakalım.

Haberin Devamı

1- BU İNSAN SANA GÖRE DEĞİL

En çok duyulan arkadaş cümlesi. Evet, arkadaşlarınız sizi çok iyi tanıyor olabilir ama böyle söyleyerek sizi yanlış seçim yaptığınıza inandırabilirler. Bu zehri bir kere aldığınızda, artık karşınızdaki insan sizin için mükemmel sevgili olsa bile hep bir açık aramaya başlarsınız. Sonunda da mutlaka bulursunuz.

2- SEVGİLİ YAPTIN BİZİ UNUTTUN

Siz yeni sevgilinizle takılırken arkadaşlarınız sürekli kendilerine vakit ayırmadığınız için serzenişte mi bulunuyor? Bu, sizi değil kendilerini önemsediklerini gösterir. Gerçek arkadaşlar yaşadığınız aşkın sizi mutlu ettiğini gördügünde mutlu olur. Kötü arkadaşlar sadece kendi eğlencelerini önemser.

3- ESKİ SEVGİLİN DAHA İYİYDİ

Siz çoktan eski sevgilinizi unutmuşken, arkadaşlarınızdan biri yenisiyle eskisini karşılaştırıyorsa orada bir kötü niyet arayabilirsiniz. Hele hele bunu, topluluk içinde, yanınızda sevgiliniz de varken söylüyorlarsa artık o kişiye ‘arkadaş’ gözüyle bakmamalısınız.

4- BİR SEFERDEN BİR ŞEY OLMAZ

“Hayat kısa, gönlünce yaşa” felsefesindeki bir arkadaşınız sevgiliniz olmasına rağmen sizi kaçamak yapmaya davet ediyorsa onu hayatınızdan çıkarın. Aksine, gerçek arkadaşlar sizin öyle bir niyetiniz varsa bile bunu engellemek için yanınızda olmalı.

5- SENİNKİ HİÇ DE FENA DEĞİLMİŞ

Kötü arkadaştan daha da kötüsü, sevgilinizle flört etmeye çalışanlardır. Bu kişilere ‘yılan’ diyebilirsiniz, ‘şeytan’ diyebilirsiniz. Siz yokken sevgilinizi arayıp saatlerce konuşurlar, onunla sizin olmadığınız görüşmeler ayarlamaya çalışırlar.

Haberin Devamı

6- YOL YAKINKEN GERİ DÖN

Bu sözü sevgiliniz için size değil, sizin için sevgilinize söyleyen bir arkadaş düşünün... Aklı sıra mizah yapıyor değil mi? Arkadaşlarınız sevgilinizi etkilemenize ve onu kazanmanıza yardımcı olmalıdır, sizi kötü göstermemelidir. Eğer arkadaşlarınız sizi sevgilinizin önünde küçük düşürüyorsa silin hayatınızdan.

7- BENCE HEMEN AYRILMALISIN

Sevgilinizle yaşadığınız en küçük bir tartışmada bile size ayrılmanızı tavsiye eden arkadaşlar iyi niyetli değildir. Bu insanlar negatif enerjileriyle size hem hayatınızı hem de ilişkinizi zehir eder. Arkadaş tavsiyeleri tabii ki önemlidir ama baştan kestirip atanlar dikkate alınmamalıdır.

8- BEN ONUN CİĞERİNİ BİLİRİM

Tabii ki bilirsin çünkü arkadaşısın. Arkadaş, arkadaşın sırlarını bilir ve bunu gizli tutar. Ama bir arkadaşınız sevgilinizin önünde sürekli sırlarınızdan söz edip bunları şaka yollu da olsa söylemekle tehdit ediyorsa emin olun bir gün bunu yapacaktır. Böyle insanlar güvenilir arkadaşlar değildir.

Haberin Devamı

9- BU İNSANI SAKIN KAÇIRMA

Sizi ayrılmaya teşvik edenler olduğu kadar, birlikte olduğunuz kişiye körü körüne bağlanmaya teşvik edenler de iyi arkadaş değildir. Maddi durumu, güzelliği, yakışıklılığı ya da başka sebeplerle sizi mutsuz bir ilişkiyi sürdürmeye teşvik edebilirler. Bunların sizi manipüle etmesine izin vermeyin.

10- BEN SENİ DÜŞÜNÜYORUM

Akadaşlarınız sevgilinizle aranızdaki güven meselesine kafayı takmışsa, “Bak bu kadar güvenme, sonunda hayal kırıklığına uğrarsın” gibi sözlerle kafanızda soru işaretleri uyandırmaya çalışıyorsa aslında size kötülük yapıyorlardır. İyi niyetle bile söylense, sonucu iyi olmayacaktır.

SEÇİM YAPMALISINIZ

Hayat, seçimlerden ibarettir. İlişkilerinizde sizi sürekli aşağı çeken arkadaşlarınızdan kurtulmanız gerekebilir. Bunu yapmazsanız, mutsuz olacaksınız. Kendinizi arada kalmış, taraf seçmek zorunda kalmış hissedebilirsiniz. Arkadaşların müdahalesinin neden olduğu sorunlar ele alınmazsa, sonuçları ciddi olabilir. Bunlar arasında kronik ilişki istikrarsızlığı, devam eden çatışmalar ve hatta ayrılık yer alabilir. Arkadaşlarınızın sürekli müdahalesi romantik ilişkiden duyduğunuz genel memnuniyeti azaltabilir. Arkadaşlarınızın ilişkinizi mahvettiğine dair işaretlerin kasıtlı olduğundan veya göz ardı edilemeyecek kadar zarar verici olduğundan eminseniz, kararlı bir şekilde harekete geçmenin zamanı gelmiştir. Bu seçimleri yapmak zor olabilir, ancak ilişkinizin tehlikeye girmemesini sağlamak için çok önemlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder