Mehmet CoşkundenizHer şey yeniden başlayabilir

HABERİ PAYLAŞ

Her şey yeniden başlayabilir

Bir ilişki bittikten sonra herkes “Bir daha beni kimse sevmeyecek, ben de kimseyi sevemeyeceğim” diye düşünür. Oysa gerçek öyle değildir. Bir ilişki bittiği andan itibaren kalbiniz ‘yeniden başlangıç’ için harekete geçmiştir. Elbette bir yas süreci vardır. Bu süreç de bittiğinde artık yeni bir ilişkiye hazırsınızdır. Evet, her şey yeni başlıyor. İşte bu yeni başlangıçta dikkat etmeniz gerekenler...

1-DUYGULARINA İZİN VER

Geçmişle ilgili yaraların var. Unutamayacağını biliyorum, zaten unutman da gerekmiyor. Ama bunları artık beyninin ‘anılar’ köşesine yerleştirme zamanın geldi. Birinin seni sevmesine izin verebilmen için önce yaklaşmasına izin vermelisin. Geçmişe takılı kalırsan hiç kimse sana yaklaşamaz. Dolayısıyla hiç kimse seni sevemez. Hayatına giren bu yeni insana ‘izin ver.’ Kendi duygularının da açığa çıkmasına ‘izin ver.’

Haberin Devamı

2-GENELLEME YAPMA

Bir insanın sana acı çektirmiş olması, diğerlerinin de aynı şekilde davranacağı anlamına gelmez. Bu tür genellemeler seni yalnızlığa itmekten başka hiçbir işe yaramaz. Geçmişteki tecrübelerini bu yeni ilişkine tayışıp, kendine ve karşındaki insana zarar verme. Yaşadıklarının acısını, hayatındaki yeni insandan çıkarma. Seni bırakıp giden insandan alamadığın intikamı, bu yeni sevgiliye kötü davranarak çıkarmaya çalışma.

3-İLETİŞİM KUR

Geçmişte yaşadıklarının tamamını harfi harfine anlatmayacaksın elbette. Ama korkularını, yaralarını, seni üzecek şeyleri söyle ona. Hangi konularda hassas olduğunu anlat. Ayrıca onunla ilgili şikayetlerini de söylemekten çekinme. İlişkilerde yapılan en büyük hata bir insandan, hiçbir ipucu vermeden seni anlamasını beklemektir. Sen anlatmazsan, anlaması çok daha uzun zaman alcak ve çok daha zor olacaktır.

4-ŞÜPHEDEN VAZGEÇ

Hayatına yeni giren insana her an her şeyi yapabilecek potansiyeli varmış gibi bakma. Olasılıklar üzerine ilişki kurulmaz. “Ya yaparsa...” diye düşünerek aşk yaşanmaz. Seni aldatabileceğini, seni üzebileceğini düşünerek geçirdiğin her an ilişkinin kalitesini düşürecektir. Zaten bir süre sonra bu durum sende ‘paranoya’ya dönüşecektir. Gerçek ve somut olaylar üzerinden yorum yapman her zaman daha doğrudur.

Haberin Devamı

5-KİŞİLİĞİNİ YANSIT

Bir ilişki için nelerden vazgeçebileceğini iyi hesapla. Bazı alışkanlıkların, karşındaki insanı rahatsız edebilir, onu dinle, eğer sana aykırı gelmiyorsa istediklerini yapmaya çalış. Ama kişilğinden taviz verme. Seni sen yapan özelliklerinden vazgeçme. Sırf o istiyor diye, yapmak istemediklerini yapma. Bir başka deyişle, katlanma. Sen mutlu değilsen, karşındaki insanı mutlu etmek için yapacağın her şey antipatik olacaktır.

6-ODAK NOKTASI

Bir ilişkinin olması, yaşamındaki her şeyi bu ilişkiye göre düzenleyeceğin anlamına gelmiyor. Kendi arkadaşlarına, yaşam tarzına, insanlarla ilişkilerine, beğenilerine, hobilerine sahip çık. Unutma, seni seven bu halinle sevdi zaten. İlişkilerini hayatlarının merkezi haline getirenler bir süre sonra yaşamdan kopuyor. Arkadaşlarını çevresinden uzaklaştırıp her şeyi sevgilisiyle yapmaya çalışıyor. İlişkilerde bağlılık iyidir, bağımlılık kötüdür.

Haberin Devamı

7-TAHAMMÜL VE SABIR

Senin doğruların, değer yargıların, anlayışın, yetişme biçimin, eğitimin, aile terbiyen nasıl benzersiz ve sana aitse, onunki de öyledir. Farklılıkları tek potada eritmek doğru değildir. Hoşgörülü olmaya başladığın andan itibaren sevgilinin sana çok şey öğretebileceğini de fark edeceksin. Onun dünyasından alacağın her şey senin dünyanı zenginleştirecektir. Yargılayıp reddetmek yerine katılmasan bile hoş görürsen bu seni de mutlu edecektir.

8-AKIŞINA BIRAK

Öncekiler gibi bu ilişkin de bir gün bitebilir. Üstelik bu kez bitmesini sen de isteyebilirsin. Bu gerçek her zaman vardır ama ‘bitecek’ gibi ilişki yaşanmaz. Bu düşünce seni yılgınlığa iter. Oysa ilişkinin beslenmeye ihtiyacı vardır. İlişkilerin besini de elbette ki insandır. Sen ne verirsen ilişkiden onu alırsın. Çaba göstermek, emek sarf etmek gerekir. Ancak bu şekilde ilişkinin süresini uzatabilirsin.

9-BEKLENTİSİZ OL

İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biri de günü yaşamak yerine hep gelecekle ilgili beklentileri gündeme getirmektir. Oysa sen bugünden sorumlusun. Gelecekte ne olacağını ilişkinin akışı zaten gösterecektir. “Ne olacağız biz?”, “Nereye gidiyor bu ilişki?” gibi sorular seni mutsuz eder. Aranızdaki sevgi bağı güçlendikçe zaten ilişki de bir yolunu bulacaktır.

10-GERİ DÖNÜŞ YOK

Yeni bir ilişkinin içindesin ve seni üzen, kıran, canını yakan eski sevgilin arayıp yeniden denemek istediğini söyledi. Bu bir yanılsamadır, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu teklifi kabul edersen seni belki de dünyanın en mutlu insanı yapacak yeni ilişkinin temeline dinamit koyarsın. Sonuç olarak, ilişkilerin bitebileceğini üstelik bittiğinde bunun geri dönüşünün olmayacağını kabul etmelisin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder