Mehmet CoşkundenizKoşulsuz sevmeyi biliyor musunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Koşulsuz sevmeyi biliyor musunuz?

Birini hiçbir beklentiye dayanmadan, sadece içinizden geldiği gibi sevmeyi denediniz mi hiç? Dünyanın en rahatlatıcı duygusudur. Günümüzde böyle bir sevgi türü imkansız gibi görünse de mümkün olabilir. Öyle ya, beğenmediğimizi sola kaydırdığımız, partner seçimini neredeyse sadece sosyal medyadan yaptığımız, kriter üzerine kriter koyduğumuz bugünkü ortamda ‘koşulsuz sevmek’ size hiç de inandırıcı gelmeyebilir. “İlişkiler günümüzde çok çabuk tükeniyor” klişesini biz yarattık, yine biz şikayetçi oluyoruz. Çünkü birini koşulsuz olarak sevme cesaretini gösteremiyoruz. Bu yazıda bir insanı nasıl koşulsuz sevebileceğinizi okuyacaksınız. Ancak önemli bir uyarım var. Kişisel sınırlar koymazsanız koşulsuz sevgi sağlıksız olabilir. Birine koşulsuz sevgi veriyorsanız ama o size saygı duymuyorsa ya da sevginizi karşılıksız bırakıyorsa, o zaman zehirli bir ilişki ortamı yaratıyorsunuz demektir. Yani koşulsuz sevgi, ilişki sorunlarını görmezden gelmek, kendinizi ihmal etmek ve istismara göz yummak anhlamına gelmez. Biri tarafından zihinsel, duygusal ya da fiziksel olarak incitiliyorsanız, bu kesinlikle koşulsuz sevgi değildir. Şimdi gelelim nasıl koşulsuz sevebileceğinize...

Haberin Devamı

Koşulsuz sevmeyi biliyor musunuz

1- ÖNCE KENDİNİZİ SEVİN

Bunu defalarca duymuşsunuzdur ve size öylesine bir laf gibi gelebilir. Ama kesinlikle doğrudur. Kendinizi sevmediğiniz sürece başkalarına sevgi veremezsiniz. Eğer kendinizden nefret ediyorsanız, bir başkasına saf ve olumlu bir sevgi verebilmeniz mümkün değildir. Sahip olmadığınız bir şeyi veremezsiniz.

2- SÖZCÜKLER YETERLİ OLMAZ

Sevgiyi göstermek için sevdiğimizi açıkça söylememiz gerektiğini düşünürüz. Bu, sevgiyi ifade etmenin sadece bir yoludur, ancak sevginin en iyi koşulsuz ifadesi eylemlerle olur. Herkes ‘seni seviyorum’ diyebilir ama saf sevgi veren biri bunu her zaman gösterir. Büyük ya da küçük jestler, davranışlar hep koşulsuz sevginin ifadesidir.

3- DİKENSİZ YOL DEĞİL

Koşulsuz sevmek bir eylemin sonu değil, başlangıcıdır. Evet kendinizi çok iyi hissedersiniz ama bu yolda sorunlarla karşılaşacağınızı bilmelisiniz. İşte bu noktada bu sorunları aşma iradesini gösterdiğiniz takdirde koşulsuz sevginin içinde olursunuz. Vazgeçmemek çok ama çok önemlidir.

Haberin Devamı

4- DÜRÜSTLÜK VE AFFETMEK

kendinize ve karşınızdaki kişiye karşı dürüst olmalısınız. Birini gerçekten koşulsuz seviyorsanız, onunla dürüst bir şekilde iletişim kurarsınız. Ve elbette küçücük bir yanlışta sevdiğiniz insanı yargılayıp asmamalısınız. Evet çok zordur ama öfkenin hakim olduğu ilişkinin koşulsuz sevgi içerdiğini söylemek mümkün değildir.

5- OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEK

Sevdiğiniz kişiyi olduğu gibi kabul etmelisiniz. Defolarıyla, zaaflarıyla. Bunlar uymuyorsa da daha baştan vazgeçmelisiniz. Onu değiştirmeye çalışıyorsanız eğer koşulsuz sevmenizin imkanı yok. Yani, adı üzerinde ‘koşulsuz’ diyoruz ama siz değiştirme çabasına girerek ona koşullar diretiyorsunuz.

6- SAĞLIKLI İLETİŞİM

Aranızdaki bağı güçlendiren en önemli şey sağlıklı iletişimdir. Herhangi bir konuda mutlaka birbirinizi dinlemeli ve anlamalısınız. Küsüp bir kenara çekilerek, sorunların üzerini kapatarak, günlerce sessiz kalarak koşulsuz sevgiyi yaşatamazsınız. Sevgilinizin neye ihtiyacı olduğunu görmeli ve bunu konuşmalısınız.

Haberin Devamı

7- ÖNCELİK SEVGİNİZDE OLMALI

Herkesin kötü alışkanlıkları vardır. ‘Mükemmel’ birini bulmak imkansızdır. Ancak birini koşulsuz sevdiğinizde, bu küçük sıkıntıların sevginizi mahvetmesine izin vermezsiniz. Bunlar sizin sınırlarınızı zorlamayan şeylerse bırakın öyle kalsın. Çünkü karşınızdaki insan öyle mutlu.

8- SAYGI VE SEVİLMEK

Biri sizi koşulsuz sevdiğinde, bunu hissedersiniz. Size ne kadar değer verdiklerini söylemelerine gerek yoktur. Bunu zaten bilirsiniz. Ayrıca saygı, koşulsuz sevginin önemli bir parçasıdır. Biri sizi yalnızca derinden sevmekle kalmaz, aynı zamanda size sonsuz saygı duyarsa, işte bu gerçek sevgidir.

9- YARGILANMADAN SEVİLMEK

Sevgilinizin sizi koşulsuz sevdiğini düşünüyorsanız, ancak yine de biraz farklı bir şey hakkında konuştuğunuzda yargılanıyormuş gibi hissediyorsanız, bu koşulsuz sevgi değildir. Koşulsuz seviliyorsanız asla yargılanmış hissetmemelisiniz. Bunun anlamı şudur; birisi sizi koşullar ne olursa olsun sever. Ne yaptığınızı ya da nelerden hoşlandığınızı yargılamaz.

Koşulsuz sevmeyi biliyor musunuz

10- GÜVEN MESELESİ

Koşulsuz sevgi güven konusunda açık ara en güçlüsüdür. Buna sahip olduğunuzda, iki kişi arasında güven sorunu yaşanmaz. Sevgilinizin size verdiği ve gösterdiği sevgi, ilişkinizde kendinizi güvende hissetmeniz için yeterli olmanın ötesindedir. Böylece olağanüstü rahatlık hissedersiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder