Mete UtkuDerbi öncesi hata yapmadı
HABERİ PAYLAŞ

Derbi öncesi hata yapmadı

Milli maç arasına maç fazlasıyla lider giren Fenerbahçe, derbi öncesi çıktığı Kasımpaşa deplasmanından 2-0’lık galibiyetle döndü ve üst üste üçüncü maçını gol yemeden kazanmış oldu.

Teknik direktör Jose Mourinho, Djiku’nun yokluğunda Becao’yu Çağlar Söyüncü’nün partneri olarak kullanırken Edin Dzeko yerine de ileri uçta En-Nesyri'yi tercih etti. Karşılaşmaya yüksek tempoda başlamayan Fenerbahçe, Allan Saint Maximin’in attığı gol ile öne geçerken yine onun kazandırdığı penaltıda Dusan Tadic ile farkı ikiye çıkardı.

Haberin Devamı

Skor avantajını elinde bulundurarak ikinci devreye başlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmanın bu bölümünde oldukça düşük bir tempoda futbol oynadı. Topu neredeyse tamamen rakibe bırakan ve oyunu geride kabul eden Mourinho’nun öğrencileri, Kasımpaşa’ya ciddi bir fırsat tanımadan aynı zamanda önemli bir kontra atak fırsatı da yaratamadan mücadeleyi tamamladı.

En-Nesyri yerine Dzeko, Maximin yerine de İrfan Can’ın girmesiyle birlikte Fenerbahçe bir süre Kasımpaşa’nın baskını kırıp ileride top tutarken bu bölüm de 10 dakikadan fazla sürmedi ve Fenerbahçe, maçın son anlarında yine Kasımpaşa’nın top ile haşır neşir olmasına müsaade ettiği yapıya dönerken kalesinde ciddi bir tehlike yaşamadan son düdüğü bekledi.

Bu maçla birlikte galibiyet serisini 3 maça çıkaran Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı 5 karşılaşmanın 4’ünde kalesini gole kapatmayı başardı. Sarı-lacivertliler, seyir zevki olarak taraftarlara hiçbir şey sunmadığı bir ikinci yarıyı oynamış olsa da skor avantajını elde etmesiyle birlikte oldukça zor gol yiyen bir takım kimliğine bürünmeye başlıyor gibi. Tabii bunda ligimizdeki Anadolu takımlarının vasatlığı da bir etken. UEFA Avrupa Ligi’nde benzer senaryolar nasıl işleyecek bunları da önümüzdeki haftalarda görmüş olacağız ancak takım savunmasında bir şeylerin oturmaya başladığı da bir gerçek.

Önümüzdeki cumartesi günü Kadıköy’de Galatasaray’ı ağırlayacak olan Fenerbahçe, gerek başarılı bir şekilde geçirdiği transfer dönemi gerekse ilk 5 hafta itibariyle ortaya koyduğu dengeli futbol ile derbiye özgüvenli ve motive bir şekilde çıkacak. Taraftarların da oldukça motive girdiği sezonda Jose Mourinho ile ilk derbisine kendi evinde çıkacak olan sarı-lacivertliler, ligde yoluna kayıpsız devam etmesine rağmen hem kritik maçlarda alınan kötü skorlar hem de transfer döneminde yaşanan sorunlar sebebiyle üst üste krizler yaşayan rakibi karşısında iç saha avantajını da düşünürsek maça bir adım önde çıkacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder