YazarlarMourinho’dan Süper Lig’e gösterişsiz başlangıç
HABERİ PAYLAŞ

Mourinho’dan Süper Lig’e gösterişsiz başlangıç

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, yeni sezona Kadıköy’de aldığı 1-0'lık Adana Demirspor galibiyetiyle başladı. Salı günü Şampiyonlar Ligi için ‘tamam mı devam mı?’ maçına çıkacak olan sarı-lacivertliler, kritik maç öncesi moral depolamak ve sezona galibiyetle başlamak için çıktığı karşılaşmayı rakibine önemli fırsatlar vermeden tamamlamayı başardı.

Portekizli hoca, son haftalarda elde ettiği şansları iyi kullanamayan Rade Krunic’i kulübeye, Szymanski’yi de İsmail Yüksek’in yanına çekip merkez orta sahada kullandı. Lille maçında ilk kez çubuklu formayla bir maça ilk 11’de başlayan Allan Saint Maximin, bu maçta da sol kenarda tercih edilen oyuncu olurken maçın en dikkat çeken ismi olmayı da başardı. Fizik olarak Lille maçına kıyasla daha iyi durumda gözüken Fransız futbolcu, her takım arkadaşının kafasını kaldırıp pas vermek istediği ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Rakip savunmayı yaptığı dribblinglerle zorlarken karşılaşmanın tek golünün de asistini yapan isim oldu. Yıllar sonra bu profilde bir futbolcu transfer eden Fenerbahçe, sezon içerisinde Allan Saint Maximin’den epey fayda sağlayacak gibi gözüküyor. Maximin, çabukluğu, dayanaklılığı ve çalım becerisiyle bu ligde ciddi anlamda fark yaratabilecek kalitede bir oyuncu. Zaman zaman Ferdi’yle yaşadıkları uyum sorununu da aşması halinde taraftarların izlemekten fazlasıyla keyif alacağı bir oyuncuya dönüşmesi muhtemel.

Jose Mourinho’nun hazırlık maçlarından bu yana ilk 11’de sıklıkla şans verdiği Krunic’in yerine İsmail Yüksek’in 6 numaradaki yerini alması Fenerbahçe’nin oyununu değiştiren etkenlerden biri oldu. Geride kalan maçlara nazaran topu daha kısa sürede kazanan sarı-lacivertliler, orta sahada fiziksel olarak daha güçlü bir görüntü ortaya koydu. İsmail Yüksek, enerjisiyle, isteğiyle ve kazandığı sayısız topla takımına büyük fayda sağlamasının yanında yaptığı basit pas hataları ve çevre kontrolünde yetersiz olması sebebiyle kritik hatalar da yaptı. Rahat bir skor elde edemeyen Fenerbahçe, İsmail’in -her ne kadar iyi bir performans ortaya koysa da- bu hataları sebebiyle kalesinde bir gol görüp çıkarmaya zaman da bulamayabilirdi. Faydası tartışmasız olsa da 25 yaşındaki oyuncunun hataya bu derece yatkın olması, Mourinho’yu 6 numara transferine hız vermeye itebilir.

Haberin Devamı

İsmail Kartal yönetiminde bir önceki sezona yüksek perdeden giriş yapan Fenerbahçe, yeni sezona daha düşük tempoda ve dört maçta aldığı üç gösterişsiz galibiyetle başladı. Lugano eşleşmesinde sonra oynanan Lille ve Adana Demirspor karşılaşmalarında nispeten daha iyi bir görüntü verse de sarı-lacivertlilerin gelişmesi ve oyun gücünü yukarı çekmek için biraz daha zamana ihtiyacı olduğu bir gerçek. Salı günü oynanacak Lille maçında Fenerbahçe’nin turu geçmesi halinde önümüzdeki karşılaşmalarda daha özgüvenli ve daha dominant bir takım izleyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder